Veltet redningshelikopter skal løftes opp

En mobilkran var mandag på plass på Sola i Rogaland for å løfte opp det splitter nye redningshelikopteret som veltet under testing fredag ettermiddag.

PÅ PLASS: Mannskaper fra Statens havarikommisjon for Forsvaret arbeidet lørdag ved redningshelikopteret til 330-skvadronen som veltet under testing, såkalt bakkekjøring, på Sola flystasjon fredag ettermiddag.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Det var to flygere om bord i det nye AW 101-helikopteret da det veltet mens motor og rotorblader var i drift, men begge slapp uskadet fra hendelsen. Helikopteret var akkurat blitt levert og gjennomgikk flere tester da det plutselig veltet.

Selskapet Nordic Crane var mandag formiddag på plass med en mobilkran for å løfte helikopteret opp igjen. Også Viking og Falck var på stedet med tungbergere og luftputer til å vippe helikopteret opp, skriver Stavanger Aftenblad.

Foreløpig er årsaken til at helikopteret veltet ikke kjent. Statens havarikommisjon for Forsvaret er allerede i gang med sine undersøkelser, men regner med å bruke flere uker på dette arbeidet.

– Vi har dessverre ikke noe mer informasjon om årsaken til at helikopteret veltet. Vi er i faktainnsamlingsfasen, og dette arbeidet vil nok ta tid, sier pressekontakt Trine Reitan i Statens havarikommisjon for Forsvaret til NTB.

Publisert: