Svalbard: Mannskapet i ulykkeshelikopteret meldte ikke om feil og evakuerte trolig før det sank

Mannskapet i helikopteret som styrtet utenfor Svalbard 26. oktober, meldte ikke om feil og evakuerte trolig allerede før det sank, fastslår Havarikommisjonen.

  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Statens havarikommisjon for transport la fredag ettermiddag ut en svært foreløpig rapport etter ulykken. Helikopteret styrtet i sjøen utenfor Barentsburg 26. oktober med åtte personer om bord. Én av de omkomne ble funnet og hentet opp av vannet, de øvrige sju er ikke funnet.

- Foreløpige analyser fra cockpitens taleregistrator tyder på at mannskapet trolig ikke hadde funnet noe unormalt med det tekniske før helikopteret traff havoverflaten, skriver Havarikommisjonen i rapporten.

Dette skal undersøkes videre før noen konklusjoner blir trukket. Helikopterets skader tyder på at det traff vannet relativt flatt, med halen lavt. Det er grunn til å tro at alle personer om bord evakuerte helikopteret før det sank, skriver Haraikommisjonen videre.

Undersøkelsene viser dessuten at helikopteret ikke var utstyrt med flyteutstyr eller redningsflåter, men redningsvester var installert under alle setene og dermed til alle de åtte personene om bord.

- Redningsvestene ble ikke benyttet, og alle bortsett fra en er funnet under setene i helikopteret. Den siste redningsvesten ble funnet på havbunnen. Overlevelsesdrakter ble ikke benyttet, skriver kommisjonen.

Publisert: