Væpnet politiaksjon på Torp flyplass – politiet trapper ned

Politiet trapper ned en stor politiaksjon på Torp flyplass, men vil fortsatt være tilstede på flyplassen. Årsaken er fortsatt ukjent.

Store politistyrker rykket fredag ettermiddag ut til Sandefjord lufthavn Torp. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
Bevæpnet politi på Sandefjord lufthavn Torp fredag ettermiddag. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
Væpnet politi holdt vakt ved alle inn- og utganger på Torp flyplass. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Alle operative politifolk i Vestfold og alle nasjonale bistandsenheter ble kalt inn til flyplassen ved 15-tiden fredag etter at politiet hadde mottatt informasjon om at noe skulle skje.

– Politiaksjonen trappes ned i løpet av kvelden, men politiet vil fortsatt være til stede i tiden som kommer, opplyste politistasjonssjef Brian Jacobsen i Sandefjord i en pressemelding som ble sendt ut litt etter klokken 21.

– Det er ikke noe i etterforskningsarbeidet som er utført i løpet av dagen som kan verifisere eller forsterke informasjonen som kom til politiet, sier han.

Tidligere på dagen ble et vitne hentet inn på togstasjonen ved Torp. Politiet ønsker ikke å utdype hva som kom fram under avhøret av personen.

Tilbakeholdne

Politiet er tilbakeholdne med å si hva som er årsaken til det voldsomme oppbudet av politifolk, ambulanser, brannvesen og bistandsenheter ved flyplassen.

Politiet har kun bekreftet at det har vært en pågående situasjon. Torp flyplass var i normal drift under politiaksjonen. Politiet understreker også at det ikke er snakk om en konkret trussel mot flyplassen.

Isteden opplyser politiet at aksjonen er basert på informasjon de mottok fredag formiddag.

– Det var informasjon som har gjort det nødvendig å gjennomføre forebyggende tiltak ved lufthavnen, het det i en pressemelding fra politiet ved 17-tiden.

PST sier til VG at de er rutinemessig orientert om situasjonen, men de henviser til det lokale politiet når det gjelder spørsmål om det som skjer på Torp.

Skarpskyttere og bombegruppe

Ved 15-tiden fredag ble det kjent at politifolk i Vestfold hadde fått beskjed om å bli på jobben inntil videre. Hvor mange tjenestemenn som er til stede på Torp, er imidlertid ukjent.

– Det er mange som skulle gått fra jobb nå. Vi holder tilbake ressurser, men jeg kan ikke gå inn på noe tall. Det er ikke helt uvanlig at vi gjør det, sa kommunikasjonsrådgiver i politiet Torgny Alstad til Tønsbergs Blad.

Ifølge flere medier ble det observert skarpskyttere på taket på flyplassen og bevæpnet politi ved alle inn- og utganger. Bilder fra TV 2 viser at det også er bevæpnet politi ved innsjekkingsskranker og andre steder inne på selve flyplassen, og ifølge VG starter politiets vakthold flere kilometer fra flyplassen.