Drapssiktet 21-åring varetektsfengsles likevel

21-åringen som er siktet for forsettlig drap etter en kollisjon på E18 i Vestfold blir varetektsfengslet i fire uker, slik politiet ba om.

21-åringen som forårsaket ulykken på E18 mellom Langangen og Larvik natt til første nyttårsdag, er fengslet i fire uker. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Forrige uke besluttet Tønsberg tingrett at den siktede mannen ikke skulle varetektsfengsles, men overføres til psykiatrisk avdeling. Avgjørelsen ble anket og lagmannsretten tok onsdag anken til følge.

Påtalemyndighetens forespørsel om fengsling begrunnet i allmennhetens rettsoppfatning og av hensyn til at folk i lokalmiljøet ville føle utrygghet hvis han fikk gå fri, ble altså møtt.

– Vi er meddelt at vi har fått medhold, sier politiinspektør Magnar Pedersen til Østlands-Posten.

21-åringen er for tiden innlagt på psykiatrisk avdeling. Der vil politiet vil holde vakt inntil de har oversikt over hva slags sikring det er på avdelingen.

Natt til 1. nyttårsdag kjørte 21-åringen mot kjøreretningen på E18 og traff en personbil i høy fart. En 47 år gammel trebarnsfar fra Skien døde på stedet, mens kona og deres fem år gamle datter ble alvorlig skadd. En sjuåring og en elleve måneder gammel baby fikk lettere skader.

Publisert: