Kvinne døde etter å ha blitt påkjørt av snøscooter – mistanke om promillekjøring

En ung kvinne døde da hun ble påkjørt av en snøscooter i Porsanger i Finnmark natt til søndag. Politiet mener føreren av snøscooteren ikke var edru.

– Føreren, som er en mann, er mistenkt for promillekjøring. Han er ikke avhørt, sier Øyvind Lorentzen, leder i politiets driftsenhet Finnmark til NTB.

Han kan ikke si noe om hva mannen er siktet for. Ulykken skjedde ved 2-tiden, og både ambulanse, et redningshelikopter og politiet rykket ut til Olderfjord i Porsanger.

Kvinnen ble imidlertid erklært død på stedet. Politiet fikk melding om hendelsen klokken 2.10.

To kvinner truffet av snøscooteren

Ulykken skjedde da to kvinner gikk til fots i et scooterspor. Den ene kvinnen ble skadet i ulykken og døde etter forsøk på livreddende førstehjelp. Den andre kvinnen som ble truffet slapp fra ulykken uten fysiske skader, ifølge politiet.

Ulykken skjedde i et scooterspor som ikke er del av det offentlige løypenettet i Porsanger, opplyser politiet i en pressemelding søndag.

Føreren av scooteren ble pågrepet av politiet og tatt med til lensmannskontoret for å avgi forklaring. Ifølge politiet er det for tidlig å gi ytterligere informasjon om hendelsesforløp og hva som har skjedd.