LO i Nord-Rogaland nekter Hadia Tajik å tale 1. mai

Ap-nestleder Hadia Tajik skulle etter planen holde 1. mai-tale i Haugesund og Sauda, men Nord-Rogaland LO sa mandag at hun ikke får komme.

FIKK NEI: Ap-nestleder Hadia Tajik skal likevel ikke tale i Haugesund og Sauda 1. mai.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Bakgrunnen er den omstridte Acer-saken, bekrefter styreleder Geir Allan Stava i Nord-Rogaland LO overfor VG.

– Det kom opp et forslag om at man ikke ønsket noen fra ledelsen i Ap som taler, på grunn av behandlingen av Acer-saken. Ved voteringen ble det 5–2 mot at hun skulle få tale, sier Stava, som selv er SV-er.

Tajik selv kommenterte saken slik på Twitter: «Eg er visst ledig på 1. mai :-) Vil du ha besøk på denne flotte dagen for arbeiderrøyrsla?».

Det litt spesielle i saken var at de fem som stemte mot at Tajik skulle tale, alle har bakgrunn fra Arbeiderpartiet, mens hun fikk støtte fra de to med tilknytning til SV.

Nestleder i styret, Steffen Høiland, sier til VG at det er stor frustrasjon blant de tillitsvalgte og partimedlemmene i Ap etter partiledelsens behandling av Acer-saken og tilknytningen til EUs energiunion.

– Vi opplever at ledelsen trosser LO, 120 ordførere og en massiv motstand både i partiet og fagbevegelsen. Da er det viktig for oss å synliggjøre frustrasjonen. Dette har ingenting med personer å gjøre, men et signal til ledelsen om at vi ikke liker å bli overkjørt. De var heller ikke villige til å lytte til LO og forslaget om i det minste å utsette saken. Det er så arrogant at det ikke bør få gå upåaktet hen, sier Høiland til avisen.

Få politisk redaktør Frøy Gudbrandsens nyhetsbrev hver onsdag ettermiddag. Meld deg på her.

Publisert: