Politiet har ingen teorier om årsaken til campingvognbrann i Rogaland

Politiet er ikke nærmere å finne ut av hva som var årsaken til dødsbrannen i en campingvogn på Sokn i Rogaland natt til lørdag. 

Klokken 05.24 natt til lørdag fikk politiet melding om brann i en campingvogn på Sokn camping i Rennesøy kommune. Campingvognen var overtent da nødetatene kom til stedet. Tre personer er bekreftet omkommet etter brannen. Foto: Per Thime / Lyngdals Avis / NTB scanpix.
  • NTB

Krimteknikere var på plass ved brannstedet allerede lørdag formiddag og har arbeidet gjennom store deler av helgen. Likevel er de ikke nærmere å finne ut av foranledningen til dødsbrannen der en familie på tre fra Sandnes mistet livet.

– Vi har ikke mistanke om noen bestemt årsak, og derfor går vi bredt ut i etterforskningen. Det kan være alt fra gassovner, stearinlys som har veltet og en lader som sto på. Vi vet heller ikke ennå om brannen startet på utsiden eller innsiden, sier lensmann Bjørn Iden ved Ryfylkeøyane lensmannskontor til Aftenbladet.

Han vil ikke anslå hvor lang tid det vil ta før en årsak er fastslått, og om det i det hele tatt er mulig å slå noe fast. Campingvognen, terrassen og utbygget er tilsynelatende fullstendig nedbrent, og brannåstedet beskrives som vanskelig.

– Dette er et vanskelig åsted. Alt er brent, sier politiførstebetjent Hans-Christian Hetland, som var på campingplassen i søndag for å snakke med flere vitner, til samme avis.

Lokalsamfunnet i Figgjo i Sandnes kommune er i sorg etter den tragiske hendelsen, og mandag morgen ble det flagget på halv stang ved flere skoler i Rogaland.

Blant de omkomne var en gutt i 14-15-årsalderen som var elev ved Høyland ungdomsskole i Sandnes, og utover mandagen var både prester og andre voksne på plass for å snakke med elevene.