Arna-folk må betale som om de bodde i Buskerud

Ja, bergensere og hordalendinger. For oss som bor i Arna, er det faktisk mulig å bruke toget til jobb i byen.

 DYR ENKELTBILLETT: Hvorfor kan ikke vi som bor i Arna bruke Skyss-appen til å kjøpe enkeltbilletter på toget, spør innsender.
  • Vidar Kvamme
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel
iconDebatt
Dette er et debattinnlegg. Innlegget er skrevet av en ekstern bidragsyter, og kvalitetssikret av BTs debattavdeling. Meninger og analyser er skribentens egne.

Det er faktisk ganske genialt. Åtte minutter gjennom hullet i Ulriken, og en er i Bergen sentrum. Alternativet er å kjøre i kø via Åsane eller Nesttun, en tur som tar minimum 30-45 minutter i rushtiden.

Etter mas og press fra arnabuene gjennom flere tiår, klarte fylket å innføre enhetstakst på månedskort (kun app), slik at tog og buss kan brukes med samme kort. Hvis jeg derimot må en tur på Haukeland universitetssykehus med guttungen på 16 og må kjøpe enkeltbilletter, vil dette koste oss 4 ganger 41 kroner med tog pluss 4 ganger 37 kroner med buss. Totalt 310 kroner!

Les også

Boligprisene i Åsane og Arna øker mest i Bergen

Det er nå innført samme takst som i Bergen for å ta bussen i store deler av Hordaland, 37 kroner. Jeg må si at jeg blir usikker på om Arna faktisk ligger i Hordaland og Bergen, og ikke er et stopp på Bergensbanen i Buskerud fylke?

Hvorfor kan ikke Skyss-appen brukes også til å kjøpe enkeltbilletter på toget? Det er ene og alene et spørsmål om bevilgninger fra Hordaland fylke til NSB. Her forventer jeg at fylkespolitikerne tar sitt ansvar og rydder opp.

Publisert: