Politiet: Skogbrann ved Oslo-grensen – politiet trodde de måtte stenge E6

Det begynte å brenne i et skogområde mellom Åsland og Taraldrud trafikkstasjon ved grensen til Oslo mandag kveld. En time senere var skogbrannen slukket.

 Brannvesenet jobber med å slukke skogbrannen ved Taraldrud trafikkstasjon mandag kveld. 

I morgentimene tirsdag vet politiet fortsatt ikke noe om årsaken til brannen.

– Det blir opprettet en sak på det, opplyser operasjonsleder i Øst politidistrikt, Terje Skaftnes.

Like før 23 i går kveld meldte Oslo-politiet på Twitter om en skogbrann mellom Åsland og Taraldrud trafikkstasjon. Brannvesen fra både Follo og Oslo rykket ut.

– Vi har mannskaper på stedet og påbegynt slukkearbeidet. Per nå ser det ut som det har avtatt en del. Forhåpentligvis får vi kontroll på det før det blir for stort, sa vaktkommandør i Oslo brannvesen, Tom Bergstrøm, kort tid etter de første meldingen kom.

 Nødetatene rykket til skogbrann ved Taraldrud trafikkstasjon mandag kveld.

Varslet at E6 måtte stenges

Klokken 23.12 meldte politiet på Twitter at røyk og flammer var nesten borte.

Ifølge vaktkommandør i Oslo brannvesen, Tom Bergstrøm, var det snakk om et område på mellom 300–500 kvadratmeter «midt på grensen» mellom Oslo og Akershus.

Politiet i Øst melder at rundt 600 kvadratmeter er brent og at det har vært flammer på tre til fem meter.

Området ligger akkurat over grensen til Akershus, og Øst politidistrikt har dermed tatt over på stedet. Brannvesenet drev med etterslukking ut over natten.

Politiet varslet først at sterkt trafikkerte E6 ville måtte stenges i begge retninger, men kort tid etterpå varslet de at brannen var under kontroll, og kom med følgende kontrabeskjed på Twitter.

«Det er IKKE behov for å sperre E6»