Hopp til innhold

Skiforbundet beklager Northugs «sex-gest»

Norges Skiforbund beklager Petter Northugs oppførsel under Kanalrennet i Telemark søndag.

Gro Eide er lite imponert over Petter Northugs gest

BEKLAGER: ​Medieansvarlig i Skiforbundet, Gro Eide, beklager denne gesten til Petter Northug under Kanalrennet (Foto med tillatelse fra TV 2).

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Det er TV 2 som melder dette.

Northug kom med det som beskrives som en sex-gest under rennet. Ifølge TV 2 var gesten rettet mot en kvinnelig fotograf da det gjenstod rundt 12 kilometer av rennet.

Northug ble filmet av fotografen, som satt på en motorsykkel, da skistjernen så rett i kamera og utførte den obskøne gesten idet fotografen skulle passere skiløperen.

Bildene av Petter Northug gikk direkte på TV 2-kanalen Sumo. I tillegg fikk også de fremmøtte tilskuerne til rennet med seg oppførselen, siden alt ble vist på storskjerm.

Ifølge kanalen var flere av de frammøtte lite imponerte over Northugs oppførsel.

– Ikke rettet mot fotograf

​Medieansvarlig i Skiforbundet, Gro Eide, har beklaget Northugs oppførsel under rennet.

– Jeg har ikke sett det, men vi i Skiforbundet er opptatt av god oppførsel og vanlig folkeskikk. Jeg beklager hvis det har skjedd. Vi skal selvfølgelig oppføre oss ordentlig. Sånn skal det ikke være, sier Eide til TV 2.

Northugs manager, Are Sørum Langås, sier imidlertid til NRK at gesten ikke var rettet mot TV 2-fotografen, men at det skal ha vært en «hilsen» til TV 2s ekspert Petter Skinstad.

Dette hevder også Skinstad selv på Twitter:

Laster Twitter-innhold

Ikke første gang

Dette er ikke første gang at Petter Northug skaper reaksjoner i Skiforbundet.

Skistjernens mye omtalte Instagram-spøk mot lagkompiser og trenere, endte som kjent med interne oppvaskmøter i forbundet.

Kanalrennet er et fem mil langt rulleskirenn som arrangeres i Telemark. Det 50 km lange rennet ved Lunde endte for øvrig uten Northug på toppen av seierspallen.

Lotta Udnes Weng vant kvinneklassen, mens Sondre Turvoll Fossli vant mennenes klasse.

Siste nytt

  • Medier: 23 kinesiske svømmere fikk delta i OL tross positive dopingprøver

    23 kinesiske svømmere skal ha fått grønt lys til å konkurrere under OL i Tokyo til tross for at de testet positivt for doping. Konklusjonen var at testene var forurensede.

    Det er skriver blant annet Daily Telegraph, New York Times og ARD.

    De aktuelle svømmerne testet positivt for det forbudte stoffet trimetazidin.

    Prøvene med hjertemedisinen ble avgitt under en treningsleir som ble gjennomført noen måneder før starten av Tokyo-lekene i 2021. Mesterskapet ble som kjent utsatt ett år som følge av covidpandemien.

    Kinesiske antidopingmyndigheter konkluderte innledningsvis med at dopingtestene inneholdt avvikende analytiske funn (AAF), men frikjente senere svømmerne for straff etter at undersøkelser viste at testene var utsatt for såkalt kontaminering.

    De kinesiske svømmerne med 30 medlemmer vant seks medaljer i Tokyo, inkludert tre gull.

    Daily Telegraph skriver at Verdens antidopingbyrå (Wada) og Det internasjonale svømmeforbundet ble varslet om de positive prøvene, men at også de stilte seg bak konklusjonen om at de positive testresultatene var forårsaket av forurensing.

    (NTB)

    Winter Olympics Salt Lake City
    Foto: Rick Bowmer / AP
  • Fiasko for Hamilton – røk rett ut i Kina-kvalifisering

    Den britiske superstjernen Lewis Hamilton får et blytungt utgangspunkt i søndagens Formel 1-løp i Shanghai etter å ha endt tredje sist i lørdagens kvalifisering.

    Mercedes-føreren fikk kjempeproblemer allerede i den første av tre kvalifiseringsrunder og klarte ikke ta seg videre til omgang to. Til slutt hadde han bare to førere bak seg.

    Hamilton forsøkte å sette en rask rundetid på tampen av åpningsomgangen, men gjorde en stor feil og tapte mye tid. Dermed måtte han slukøret sette kursen for paddocken.

    – Er dette årets dårligste kvalifisering for Hamilton? Det må jo være det? Sa Viaplay-ekspert Henning Isdal.

    – Vi ser at Toto Wolff er sur, supplerte kommentator Atle Gulbrandsen med henvisning til Mercedes-teamsjefen.

    Hamilton selv beklaget egen kjøring over teamradioen.

    (NTB)

Sendeplan

Kl. Program Kanal