Hopp til innhold

RBK-Kåre ropte på VAR: – De hadde sikkert vist meg av banen

TRONDHEIM/OSLO (NRK): Da RBK ble snytt for straffe mot Tromsø, gjorde Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen tegnet for VAR mot dommeren. Ingebrigtsen ønsker videodømming innført i Eliteserien, men tror ikke det vil skje.

Eliteserien fotball 2018: Rosenborg - Tromsø (2-1).

FORNØYD: Kåre Ingebrigtsen etter seier mot Tromsø.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– De hadde en skjerm ved siden av. Jeg hadde nesten lyst til å løfte den opp og vise dem. Men de hadde sikkert vist meg av banen, for det er ikke rom for spøker om det, sier Ingebrigtsen til NRK.

RBK-treneren sikter til en situasjon der Tromsdalens Jo Nymo Matland fikk gult kort for å feire en scoring med å gjøre VAR-tegnet. Rosenborg-treneren ønsket ikke å risikere eventuelle kort, og roet seg derfor ned.

– Det har jo vært en suksess i VM. Det blir ikke alltid 100 prosent rett, men det blir i hvert fall langt nærmere – spesielt i avgjørende situasjoner, sier Ingebrigtsen.

Situasjonen han ønsket litt ekstra hjelp med, var da TIL-keeper Gudmund Kongshavn felte RBKs Erik Botheim ved dødlinja etter 14 minutter. Dommeren vinket spillet videre, mens tv-bildene viste at Botheim skulle hatt straffe.

– Vi er litt som kjerringa mot strømmen i Norge. Hvis vi ikke finner på det selv, så skal vi ikke gjøre det, men nå syns jeg vi skal følge resten av Europa, sier han.

– Litt dårlig samvittighet

Eliteserien fotball 2018: Rosenborg - Tromsø (2-1).

UNG: Erik Botheim startet sin første kamp og scoret 2–0 målet.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Selv uten straffe og VAR klarte unggutten Erik Botheim å score i sin første eliteseriekamp fra start. I andre omgang satte 18-åringen inn 2–0 til Rosenborg.

– Jeg kan ikke beskrive følelsen. Det var viktig å ta inn disse poengene på Brann, sier Botheim til NRK.

– Vi har hatt litt dårlig samvittighet for at «Bot» ikke har fått sjansen tidligere. Men nå fikk han muligheten og han viste seg fram. Det er en bra spiller, som vi kommer til å høre mer fra, forteller RBK-trener Kåre Ingebrigtsen.

Scoringen til Botheim kan bli helt avgjørende mot slutten av sesongen, uten seier mot Tromsø – kunne Brann ha økt ledelsen i toppen av Eliteserien når de møter Bodø/Glimt på søndag.

– Det var viktig for oss dette, nå tar vi ferie med tre seiere. Det viser at vi er på vei dit vi ønsker å være, sier Ingebrigtsen.

Hissig Mike Jensen

Rosenborg hadde styrt mesteparten av kampen og var ganske komfortable. Men det måtte en hissig Mike Jensen til før RBK klarte å ta ledelsen. Dansken ble forbanna etter å ha fått et gult kort – en frustrert Jensen tok ballen fra TILs Morten Gamst Pedersen og sendte av gårde et nydelig skudd som sendte RBK i ledelsen.

Trønderne holdt på å miste seieren rett før slutt etter at Tromsø reduserte, men de klarte å ro i land en 2–1 seier.

Mike jensen

KAPTEIN: Mike Jensen satte et nydelig mål, som sendte RBK i ledelsen.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal