Langer ut mot Frankrike: - De spilte ikke fotball

Skuffede kroater følte de hadde gått glipp av sin siste store sjanse til å ta hjem VM-pokalen og var ikke imponert over Frankrikes spillestil.

KRITISK: Dejan Lovren var svært skuffet og langet ut mot Frankrikes taktikk etter oppgjøret. Foto: AFP PHOTO / GABRIEL BOUYS / NTB scanpix
KRITISK: Dejan Lovren var svært skuffet og langet ut mot Frankrikes taktikk etter oppgjøret. Foto: AFP PHOTO / GABRIEL BOUYS / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det ble et bittert tap for Kroatia i VM-finalen. 20 år etter at Kroatias første gylne generasjon tapte mot nettopp Frankrike i semifinalen i VM i 1998, var muligheten for revansje til stedet. 1998-gjengen, ledet av gullballvinner Davor Suker, endte opp med bronse.

Denne gjengen kom ett steg nærmere, men ikke helt til topps som de hadde håpet på. For Luka Modric var det en fattig trøst at han ble kåret til VMs beste spiller. Kroatene vet at dette var en sjanse de kan måtte vente lenge på å få igjen.

- Vi var så nære og vi spilte den beste fotballen. Vi fortjente mer enn dette, sa Modric til pressen etter kampen ifølge New York Times.

Modric er 32 år gammel og står med 113 landskamper for Kroatia. Som mange av de kroatiske stjerne kan dette ha vært hans siste sjanse til å vinne fotballens gjeveste turnering.

Til neste VM vil keeper Danijel Subasic ha fylt 38 år, Ivan Rakitic vil være 34 og spydspiss Mario Mandzukic vil som Modric være 36 år gammel.

- Jeg skulle ønske vi var 24 år gamle, alle sammen og særlig Luka, men det er et tidspunkt hvor alt kommer til sin ende, sier Dejan Lovren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.