Isbjørn-episodene som ryster verden

Isbjørn-hendelsen på Svalbard er bare en av tre som har blitt omtalt av medier verden over den siste måneden.

Radmager: National Geographic publiserte en video som viste en isbjørn som slet med sult på grunn av klimaendringer. Nå sår eksperter tvil om klimaendringer faktisk førte til isbjørnens sult. Video: National Geographic. Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den siste måneden har en isbjørn drept en «helt», mens en annen har blitt drept av «idioter». Og sist men ikke minst har en fotograf innrømmet at de kanskje var naive i omtalen av en utsultet isbjørn. Det skaper debatt.

Medier verden over har de siste dagene omtalt isbjørnen som ble skutt og drept på Svalbard lørdag.

Da fire ansatte på cruiseskipet «MS Bremen» gikk i land før turistene for å sikre at det ikke var isbjørner i området, ble en av vaktene angrepet. Dermed ble isbjørnen skutt og drept.

Den tyske mannen som ble angrepet, ble sendt til sykehus med moderate skader.

Kritiseres

I ettertid har hendelsen blitt gjenstand for skarp kritikk. Verdens naturfond (WWF) reagerer mest på at det bare finnes 25 000 isbjørner igjen på kloden, og beskriver tapet av en av dem som utrolig tragisk.

Den britiske komikeren Ricky Gervais hadde en litt annen innfallsvinkel:

- La oss gå for nærme en isbjørn i dens naturlige habitat, og så drepe den hvis den kommer for nærme. Idioter, freste han på Twitter.

Den massive kritikken har fått det tyske cruiserederiet Hapag-Lloyd Cruises til å forklare hendelsen. På Facebook skriver de at selv om det var nødvendig å drepe isbjørnen, så beklager de hendelsen sterkt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.