Gjerningsmannen som skjøt en annen mann i benet lørdag har meldt seg for politiet

Skyteepisoden skjedde i Oppegård lørdag ettermiddag. Politiet mener det er et oppgjør i et kriminelt belastet miljø.

Politiet gjennomsøker en adresse i Sætreskogveien som er åstedet for skyteepisoden.

Søndag kveld melder politiet på Twitter at gjerningsmannen som skjøt en annen mann i benet har meldt seg til politiet med sin forsvarer. Han avhøres nå av politiet.

NTB skriver at operasjonsleder Ronny Samuelsen i Øst politidistrikt ikke kan si om politiet ser på skytingen som et drapsforsøk.

– Skyteepisoden dreier seg om et oppgjør i et kriminelt belastet miljø på lokalt plan. Det skal dermed ikke være fare for noen tredjeperson, sa operasjonsleder Ronny Årstein ved Øst politidistrikt mens politiet fortsatt hadde en væpnet aksjon gående for å pågripe den mistenkte mannen.

Etter intenst søk i nærområdet lørdag kveld, trappet politiet ned letingen fordi de ikke lenger hadde et aktivt spor å følge der.

Søndag formiddag leter politet fremdeles etter den mistenkte mannen.

Har fått gode tips

– Vi har fått inn gode tips som vi sjekker ut nærmere og systematiserer. Det har gjort at vi nå leter aktivt andre steder og på andre adresser, sier Årstein. Han bekrefter at de kjenner mannens identitet.

Skytingen fant sted på en adresse i Sætreskogveien. Det skal ha vært tre vitner til skyteepisoden.

Avhøres søndag

Politiadvokat Åsmund Yli sier søndag ettermiddag at den mistenkte mannen fortsatt ikke er funnet. Den væpnede politiaksjonen er avsluttet, og saken er nå en etterforskningssak.

Fornærmedes tilstand er nå slik at vi han kan avhøres. Han avhøres nå, sier Yli til Aftenposten søndag ettermiddag.

Store politistyrker ble satt inn i søket etter en gjerningsmannen etter at han skjøt en mann i benet ved 16.15 tiden lørdag.

Mannen ble fløyet til Oslo universitetssykehus, alvorlig skadet og med store blødninger etter skuddskaden. Han fikk førstehjelp av den første politipatruljen som kom til stedet.

Politiet søker i nærområdet til Sætreskogeveien.

Fortsetter etterforskningen for fullt

– Vi har sikret åstedet og fortsetter etterforskningen og avhør av vitner, sa innsatsleder Knut Hammer til Aftenposten tidligere lørdag kveld. – Det var tre personer til stede som så at mannen ble skutt.

Politiet fikk også vitneobservasjoner av mannen to steder i området, og søkte etter ham der med hunder, uten hell.

– Mannen rømte til fots. Hva som så skjedde, vet vi ikke, sier Hammer. Bilen til gjerningsmannen sto igjen på stedet.

Både helikopter, hundepatrulje, beredskapstroppen og forhandlere var med i søket lørdag ettermiddag.

Politiet regner den mistenkte som farlig og trolig bevæpnet.

– Hvilke tiltak er iverksatt for å sikre nabolaget og nærliggende områder?

– Vi har politienheter på stedet som sikrer bygget. Det er ingen grunn til å tro at han er farlig for naboer og utenforstående, sier Årstein.

Politiet melder på Twitter at de ønsker tips om observasjoner av gjerningsmannen, som er ca. 50 år, 180 cm høy, lys i huden og skallet. Han har fippskjegg og tatoveringer, og er iført beige bukse og hvit singlet.