To personer bekreftet omkommet i mikrofly-ulykke i Gildeskål i Nordland

Et mikrofly er funnet havarert i Gildeskål kommune i Nordland. To personer er bekreftet omkommet, opplyser Hovedredningssentralen (HRS) i Nord-Norge.

 Mikroflyet var påsatt pontonger slik at det kunne ta av og lande på vann. Dette bildet er tatt ved en tidligere anledning.

– Flyet ble funnet omtrent 17 kilometer øst for Glomfjord i Gildeskål kommune, sier vaktleder Frode Iversen i HRS til NTB like over klokka 2 natt til onsdag.

Han sier pårørende er varslet.

Sjøflyet ble meldt savnet klokka 22.12 tirsdag kveld etter at det dro ut på reinleting ved Saltfjellet tirsdag morgen.

HRS satte i gang leteaksjon umiddelbart og fikk bistand av to F-16 jagerfly, et Sea King-helikopter fra Bodø, et ambulansehelikopter fra Brønnøysund og to militære Bell-helikopter fra Bardufoss.

Ble sist sett ved 14-tiden

Litt før klokken 1 natt til tirsdag forklarte Iversen at slike mikrofly ikke er pliktig til å melde flygeplan. Derfor var det uvisst hvor sjøflyet befant seg, og det ble iverksatt søk i området mellom Meløy i vest, til Saltfjellet i øst og Svartisen-området i sør.

Iversen sa de antok at flyet hadde fløyet lavt ettersom de var på leting etter rein.

Flyet tok av fra Markvatnet nær Ørnes tirsdag morgen. Den siste observasjon av flyet ser ut til å ha vært gjort i 14-tiden, meldte HRS.