Norsk tråler brenner - situasjonen ennå ikke under kontroll

14 personer er heist opp fra tråleren «Langenes» fra Ålesund, som brenner ca. 79 nautiske mil utenfor kysten av Rogaland.

  • Per Annar Holm

Hovedredningssentralen i Sør-Norge (HRS) ba alle skip i området om å gå til assistanse.

Ved 16-tiden var fem skip rundt havaristen, blant dem supplybåten «Normand Naley» og «Viking Queen».

Brannen skal ha oppstått i maskinrommet. Ved 18-tiden var det fortsatt varme i maskinrommet.

Supplybåten «Far Sun» bli liggende ved tråleren til kystskipet KV «Sortland» kommer frem sent tirsdag kveld.

Redningsleder Bjørn Jarle Åmlid i Hovedredningssentralen i Sør-Norge sier til Stavanger Aftenblad at det skal være kontroll på brannen som oppsto i maskinrommet.

På Twitter opplyser Hovedredningsentralen at 14 personer er evakuert fra tråleren med helikopter. Seks personer blir igjen om bord, og det vurderes fortløpende om de skal evakueres. De evakuerte fraktes til Stavanger lufthavn der de får en helsesjekk ved ankomst.

Hovedredningssentralen mottok den første nødmeldingen klokken 15.03.

Det første redningshelikopteret var fremme klokken 16.10. HRS sendte ut både et Sea King redningshelikopter og et beredskapshelikopter av typen SuperPuma.

– Vi har ikke fått melding om at noen er blitt eksponert for røyk eller har kommet til skadet, sier redningsleder Ståle Jamtlid.

Tråleren tilhører Engenes Fiskeriselskap på Valderøya utenfor Ålesund. Ifølge havfiskeriets interesseorganisasjon Fiskebåt er den 56 meter lang, 12 meter bred og ble bygd i Ålesund i 1986.