Lovren siktet for falsk forklaring av kroatiske myndigheter

Liverpool-stjerne risikerer fem år i fengsel

Dejan Lovren risikerer fengselsstraff etter at kroatiske myndigheter hevder han avla falsk forklaring i rettssaken mot Zdravko Mamic forrige sommer.

Kroatias Luka Modric (t.h.) og Dejan Lovren etter tapet VM-finalen i fotball mellom Frankrike og Kroatia på Luzhniki stadion.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
Kroatias Luka Modric (t.h.) og Dejan Lovren etter tapet VM-finalen i fotball mellom Frankrike og Kroatia på Luzhniki stadion. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dejan Lovren anklages av kroatiske myndigheter for å ha begått mened. Det var den kroatiske statsadvokaten som onsdag meldte om siktelsen mot VM-sølvvinneren fra i sommer.

Liverpool-stopperen er anklaget for å ha løyet i sin forklaring under rettssaken mot en av kroatisk fotballs mektigste menn, den tidligere Dinamo Zagreb-presidenten Zdravko Mamic forrige sommer.

Det er foreløpig ikke kjent når rettssaken til Lovren starter, men 29-åringen risikerer alt fra seks måneder til fem år i fengsel om han skulle bli dømt for forholdet, skriver Reuters.

Lovren er ikke den eneste kroatiske landslagsspilleren som er involvert i rettssaken. Tidligere i sommer ble også Luka Modric siktet for det samme etter han ble spurt om overgangen sin fra Dinamo Zagreb til Tottenham tilbake i 2008.

Mamic er sammen med broren og to andre Dinamo-direktører anklaget for å ha misbrukt makt og effektivt underslått nærmere 150 millioner kroner. Den tidligere Dinamo-direktøren skal ha underslått pengene gjennom fiktive avtaler vedrørende spilleroverganger. Alle tre benektet skyld i retten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.