Hopp til innhold

Danskene herjet med verdens beste: - Vi var ikke redde i det hele tatt

LONDON/OSLO (NRK): Danske Astralis forsvarte favorittstempelet og feide all motstand, inkludert verdens beste spiller, av kartene i FaceIt majorturneringen.

Astralis

BEST I VERDEN: Danske Astralis viste hvorfor de er regnet som beste CS-lag i verden da de vant majorturneringen FaceIt i London.

Foto: NRK

Astralis knuste norske «FaZe» i kvartfinalen, og i finalen i Counter-Strike GO-turneringen FaceIt Major viste de at det langt fra var noen tilfeldighet.

Verdens to beste CS-lag skapte enorm stemning på Wembley i London, og etter to kart var det over. Det danske laget slo ukrainske Na'Vi 2–0 på overlegent vis, og stakk av med premiepotten på fire millioner kroner, i tillegg til en ny majortittel.

– Måten de spiller på som lag er så deilig å se på, mener NRKs studioekspert Simen «warclown» Henriksen.

– Det er så deilig å se at favoritten innfrir. At de klarer det på så imponerende vis er det bare å ta av seg hatten for, fortsetter Halvor «Vendetta» Gulestøl.

Magi fra «magisk»

De danske gutta smilte fra øre til øre mens konfettien regnet over dem på scenen.

– Jeg var veldig nervøs, men ville ikke innrømme det til gutta. Jeg er så jæ**g glad, sier Emil «magisk» Reif.

Dette var Astralis andre majortrofé. Det første kom i USA i januar.

– Vi var ikke redde i det hele tatt i dag. Dette betyr mye. Laget er så ungt og vi har kommet så langt allerede. Jeg håper vi kan nå enda lengre, for det er utrolig å spille med disse gutta, forteller Lukas «gla1ve» Rossander foran tusenvis av tilskuere.

– Jeg forberedte meg minst fem timer før denne kampen, noen enda mer. Vi kan ikke fortelle alle hemmelighetene våre, for da kommer folk til å stjele dem, men det er mye forberedelser, forklarer «gla1ve» til NRK.

SPO-ELEAGUE:-COUNTER-STRIKE:-GLOBAL-OFFENSIVE-(CS:GO)-MAJOR-CHAM

NUMMER EN: Danske Astralis vant også CS Global Offensive Major Championship i USA i januar, og var en klar favoritt før turneringen i London.

Foto: Kevin C. Cox / AFP

– Ser litt bleke ut

På det første kartet «Nuke», et av lagets favorittkart, feide de Na'Vi av banen. Selv om de lå under 0–3 etter tre runder, slo de knallhardt tilbake.

– Na'Vi ser litt bleke ut i fjeset akkurat nå, sa Halvor «Vendetta» Gulestøl da de plutselig lå under 4–7 i stedet.

– Astralis vinner «Nuke», og det tror jeg spillerne i Na’Vi vet, slo Simen «warclown» Henriksen fast.

NRKs eksperter fikk rett, for Astralis vant hele 16-6, og tok det første poenget.

Laster Twitter-innhold

Verdens beste dårligst

Heller ikke på Na'Vis kartvalg «Overpass» ble verdens beste spiller «s1mple» veldig synlig – for det er vanskelig å være én i kamp mot fem sterke dansker.

Etter fire runder ledet Astralis 4–0.

De russiske og ukrainske ungguttene la seg ikke ned av den grunn. I løpet av de neste rundene tok de fem av seks seire, og sikret spenning i finalen.

Men det varte ikke så lenge. Astralis var regelrett overlegne i en rekke runder, og ekspertene lot seg imponere.

– Astralis beveger seg fremover med dødsforakt, uttalte Halvor «Vendetta» Gulestøl da det stod 9–6.

– De gjør jo nesten ikke feil her, mente Henriksen.

Etter runde 20 var ledelsen økt til 14–6. Og de 16 nødvendige poengene kom to runder senere.

– «s1mple» er faktisk den dårligste av alle 10 spillerne der ute, poengterte Gulestøl.

Selv om Na'Vi tok tre strake rundepoeng, holdt det ikke. Det ble dansk majorseier, i ganske overlegen stil.

Siste nytt

  • To Carlsen-seirer i Tyskland

    Sjakkstjernen Magnus Carlsen vant begge sine partier torsdag og ligger alene på toppen av Chess Classic i tyske Karlsruhe etter seks runder.

    Nordmannen står med fire poeng etter de første seks rundene og har ett poeng ned til sine nærmeste konkurrenter. Torsdagens seirer kom mot Vincent Keymer (Tyskland) og Richard Rapport (Romania).

    Turneringen spilles i formatet «rask klassisk», som betyr at spillerne har 45 minutter på klokka og får ti sekunder ekstra for hvert trekk.

    Alle de seks deltakerne skal møte hverandre to ganger hver innledningsvis, før det er finale, kamp om tredje- og femteplass 2. påskedag.

    Det er første gang turneringen arrangeres etter koronapandemien. Carlsen har vunnet turneringen to ganger tidligere og er tittelforsvarer ettersom han vant i 2019. (NTB)

    Magnus Carlsen Samarkand
    Foto: Lennart Ootes / Fide
  • Medier: Liverpool gir opp Alonso-jakten

    Både The Times og The Telegraph skriver torsdag kveld at Xabi Alonso neppe blir Liverpool-manager når Jürgen Klopp gir seg i sommer.

    Den nåværende Bayer Leverkusen-treneren skal nemlig ønske å bli i den tyske klubben etter sesongen.

    Alonso er i ferd med å lede Leverkusen til klubbens første seriemesterskap. Med åtte kamper igjen av Bundesliga, leder de med ti poeng ned til Bayern München.

    Begge avisene skriver at det er to navn som skiller seg ut for Liverpool når Klopp går av etter ni år i jobben. De er Brighton-manager Roberto de Zerbi og Sportings Ruben Amorim.

    Xabi Alonso
    Foto: Thilo Schmuelgen / Reuters
  • Leicester sparket treneren – skal ha hatt forhold til spiller

    Leicesters kvinnelagstrener Willie Kirk har mistet jobben. Ifølge engelske medier skal grunnen være et forhold til en av klubbens spillere.

    Leicester bekrefter sparkingen på sine nettsider torsdag kveld.

    «Etter en grundig intern disiplinær prosess, har det blitt avdekket at Willie har brutt lagets etiske retningslinjer», heter det i uttalelsen.

    The Guardian og The Athletic melder at Kirk skal ha hatt et forhold til en spiller. Kirk ble suspendert tidligere i mars da klubben skulle etterforske påstandene, og nå har de kommet til den konklusjon at Kirk må gå.

    Kirk ble direktør i klubben i juli 2022 og tok noen måneder senere over treneransvaret.

    Assistenttrener Jennifer Foster og førstelagstrener Stephen Kirby får det midlertidige ansvaret for klubben som er nummer ni i den engelske toppdivisjonen. (NTB)

    Willie Kirk
    Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal