FN-toppuka

Endelig får kronprins Haakon lov til å drive valgkamp

Kronprins Haakon gleder seg til å prøve å sikre Norge en plass i FNs sikkerhetsråd.

I NEW YORK: statsminister Erna Solberg, utenriksminister Ine Eriksen Søreide, kronprins Haakon og utviklingsminister Nikolai Astrup på vei til FN-hovedkvarteret i New York. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / Dagbladet
I NEW YORK: statsminister Erna Solberg, utenriksminister Ine Eriksen Søreide, kronprins Haakon og utviklingsminister Nikolai Astrup på vei til FN-hovedkvarteret i New York. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

NEW YORK (Dagbladet): Mandag ruslet kronprins Haakon sammen med statsminister Erna Solberg, utenriksminister Ine Eriksen Søreide og utviklingsminister Nikolai Astrup fra hotellet til FN-hovedkvarteret på Manhattan.

Denne uka er FN-toppuka hvor statsledere, interesseorganisasjoner og diplomater fra hele verden er samlet i New York. For det norske firkløveret er en av de viktigste oppgavene å kjempe for at Norge får en plass i Sikkerhetsrådet fra 2021.

Gjør som UD sier

- Hvordan er det for kronprinsen endelig å få lov til å drive litt valgkamp?

- Haha. Norge har en kampanje gående for en plass i Sikkerhetsrådet, så det prøver jeg å støtte opp om. Det ligger inne som et element i disse dagene her. Det foregår også på mange andre fronter enn akkurat her, sier kronprins Haakon til Dagbladet.

- Hva kan en kronprins bidra med?

- Det blir opp til Utenriksdepartementet hva de har lyst til å bruke meg til. Men jeg synes det er fint å kunne være med hvis det er noe jeg kan bidra med. Jeg var også her for noen måneder siden i forbindelse med den offisielle lanseringen av kampanjen her i FN. Så det var også fint, sier kronprinsen der han står sammen med Sveriges kronprinsesse Victoria inne i FN-hovedkvarteret og venter på et høynivåmøte om bærekraftig forretningsvirksomhet i havområder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.