Utsetter eliteseriestarten

Det er ikke aprilsnarr, det er fotballen som sier at Norge er en skinasjon

Eliteserien føler seg underlegen og at produktet ikke er konkurransedyktig i mars. Synd de kaster inn håndkleet istedenfor å prøve å gjøre noe med det.

KJØLIG BALL: Slik så det ut på Alfheim stadion før eliteseriekampen mellom Tromsø og Strømsgodset i april i år. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB Scanpix
KJØLIG BALL: Slik så det ut på Alfheim stadion før eliteseriekampen mellom Tromsø og Strømsgodset i april i år. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

NORSK TOPPFOTBALL ØNSKER en modell med sein Eliteseriestart når du kan og tidlig seriestart når du må. Det er modellen NTF-styret går for, Toppfotballutvalget vil gi sin støtte til 27. september, og NFF-styret vil vedta 8. oktober. Kort forklart betyr det at fotballen kaster inn håndkleet og ikke vil ta opp kampen med skiidrettene, ikke liker å fryse på beina, og heller ikke vil ta de ekstra kostnadene en tidlig seriestart medfører.

Noen kaller det fallitt.

Andre økonomisk styring.

UANSETT BETYR DET at seriestart 2019 kommer den første helga etter at Norge har spilt sine to første EM-kvalifiseringskamper i perioden 18.-26. mars. I EM-året 2020, to uker tidligere. Og slik blir det for de to neste åra også, april i 2021 og rundt 10. mars i 2022.

Er du opptatt av landslag og toppfotball er det vanskelig å forstå.

DET ER RIKTIG at det var iskaldt i mars og at seks seriekamper ble avlyst og omberammet på grunn av kulde. Men det var mest uflaks. Mars måned i Norge er ikke en iskald måned.

Spør bare Bjørgen, Johaug, Northug og Bjørndalen hvor ofte de har smurt med blått i Kollen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.