Mushaga Bakengas onkel vant Nobels fredspris

Fredsprisvinneren er onkelen til norsk Eliteserie-profil

Denis Mukengere Mukwege (63) er onkelen til Tromsø-spiss Mushaga Bakenga (26).

KJENT ONKEL: Mushaga Bakenga er fredsprisvinner Denis Mukengere Mukweges nevø. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
KJENT ONKEL: Mushaga Bakenga er fredsprisvinner Denis Mukengere Mukweges nevø. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I formiddag offentliggjorde Nobelkomiteen vinneren av Nobels fredspris 2018.

Prisen tildeles den kongolesiske legen Denis Mukengere Mukwege og irakiske Nadia Murad, for deres kamp mot seksualisert vold som våpen i krig og væpnede konflikter.

«Denis Mukwege er hjelperen som har viet sitt liv til å tale ofrenes sak. Nadia Murad er vitnet som forteller om overgrep mot seg selv og andre», heter det blant annet i komiteens begrunnelse.

Mukwege er onkelen til den norske Tromsø-spissen Mushaga Bakenga.

- Er du seriøs? Åh, det er på tide. Han har fortjent det lenge nå. Å faen, nå ble jeg glad, sier Bakenga til NRK.

- Visste du ikke om det før nå?

- Nei, jeg visste at han var favoritt, men det var han jo da Obama vant også. Da hadde vi jo TV 2 på besøk som skulle intervjue oss med en gang, sier Bakenga.

Utsatt for attentatforsøk

Bakenga røk akillesen da han spilte for Molde i 2015, og da dukket muligheten opp for å reise til Den demokratiske republikken Kongo for å besøke familien.

- Kongo er et fantastisk fint land og Bukavu, som familien min bor i, er en hyggelig by. Det var litt som å komme hjem. Jeg føler meg veldig hjemme i Norge, men det gir en annen betydning å komme dit røttene dine er fra, sa Bakenga til Dagbladet for tre år siden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.