Norges vei til EM 2020

Skjebnedagene som kan bli avgjørende for Norges EM-sjanser

Norges to neste kamper i Nations League kan bli svært avgjørende for Norges EM-sjanser.

FORVIRRA?: Det er ikke bare enkelt å skjønne hvordan Nations League fungerer. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
FORVIRRA?: Det er ikke bare enkelt å skjønne hvordan Nations League fungerer. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Forstår du ikke Nations League og hvorfor Norges to neste kamper er viktige? Her kan du kanskje bli litt klokere.

Veien til EM 2020 er lang, men denne gangen er det flere muligheter enn noensinne for Norge til å kvalifisere seg. Enten gjennom Nations League eller gjennom den vanlige EM-kvaliken. Slik ser veien ut for Norges del før kampene mot Slovenia og Kypros i Nations League.

Første del av Nations league avsluttes etter disse to kampene. De fire gruppevinnerne fra hver pulje kvalifiserer seg for et internt sluttspill mot de andre vinnerne i pulja, og vinneren av dette sluttspillet sitter igjen med en plass i EM i 2020.

For at Norge skal være sikret en plass i dette sluttspillet må de prestere bedre eller nøyaktig like bra som Bulgaria i de to siste kampene. Gjør de det er de altså klare for et sluttspill mot gruppevinnerne i de andre gruppene i pulje C. Per nå ser det ut som Finland, Israel og Serbia, men det kan endre seg før sluttspillet.

Hvorfor?

Fordi før sluttspillet skal den vanlige EM-kvalifiseringen spilles. Der er de to beste lagene i hver gruppe på seks lag kvalifisert til EM i 2020. Dersom en av gruppevinnerne i Nations League kvalifiserer seg på denne måten gir de fra seg sin plass i sluttspillet i Nations League til et annet lag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.