Gigantsjansen som i verste fall kan koste Norge dyrt

Men hjelp fra Kypros og scoring av Bjørn Maars Johnsen gjør at Norge fortsatt er i førersetet i gruppa.

UTROLIG SJANSE: Ola Kamara klarer ikke å få foten på ballen i duell med Miha Mevlja. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Slovenia - Norge 1-1 (1-0) - Kypros - Bulgaria 1-1 (1-0)

LJUBLJANA/OSLO (Dagbladet): Slovenia ga Norge en tidlig kalddusj med scoring allerede etter ni minutter, da Benjamin Verbic ble spilt fri og overlistet Rune Almenning Jarstein fra litt skrått hold.

- Det er enkelt, effektivt og nådeløst, mente TV 2-kommentator Øyvind Alsaker.

Det var bare det andre målet Norge hadde sluppet inn i Nations League. Og det kom mot tabelljumboen.

Gigantsjanse

Men at hjemmelaget gikk til pause med 1-0 var smått utrolig. For etter en snau halvtime hadde Norge en eventyrlig sjanse til å utlikne.

- Var ikke den inne da? spurte TV 2s Øyvind Alsaker etter at støvet hadde lagt seg.

Ole Selnæs slo et perfekt innlegg til Omar Elabdellaoui på bakerste stolpe, og backen headet ballen forbi keeper og mot mål, bare for å se kula bli reddet på streken av et slovensk bein.

Ballen spant ut i boksen og mot mål igjen, før den ble beinet unna på streken nok en gang, rett foran beina på Ola Kamara.

- Det er jo fantastisk forsvarspill inne på streken. Det er jo helt eventyrlig gjort av sloveneren, mente Brede Hangeland.