Politiet åpnet ild mot lastebil med «ustabil sjåfør»

En angivelig ustabil lastebilsjåfør prøvde å torpedere politibiler på Vinterbro i Akershus. Politiet skjøt mot dekkene til kjøretøyet for å få stanset det.

Politibilen viser tydelige tegn på å ha blitt skadet, etter at en angivelig ustabil lastebilsjåfør skal ha kjørt på flere politibiler.

– Etter en episode nå i ettermiddag har politiet pågrepet en person som har kommet med trusler mot en polititjenestemann, sier innsatsleder Sindre Dahlstrøm i Øst politidistrikt til Aftenposten.

Truslene mot polititjenestemannen var bakteppet for at politiet oppsøkte den angivelig ustabile lastebilsjåføren. Da forsøkte vedkommende å flykte ved å sette seg inn i en eldre uregistrert lastebil.

– Det oppstår en situasjon der sjåføren kjører på minst to politibiler og forlater stedet. Vedkommende fremstår som en trussel mot både politiet og andre. Derfor velger politiet å avfyre flere skudd for å stanse lastebilen, sier Dahlstrøm.

Lastebilen har flere merker som trolig er fra politiets skudd både i motoren og dekkene.

Politiet har markert med farget spray det som ser ut som kulehull i lastebilen.

– Ingen sivile er skadet, men det var mange sivile biler i området da hendelsen fant sted. To politibiler er skadet, altså ikke kjørbare, sier innsatsleder.

«Ustabil sjåfør»

Politiet meldte først om hendelsen på Vinterbro i Akershus i 15.30-tiden lørdag ettermiddag. Ti minutter senere varslet politiet at lastebilen var stanset, og at situasjonen var under kontroll.

«Ustabil lastebilsjåfør som forsøker å torpedere politibiler. Ber om at alle holder seg vekk fra området. Det er avfyrt skudd mot dekk i forsøk på å stanse lastebilen», skrev politiet i det første varselet.

Lastebilens ferd stanset like ved «Hjulet» på Gamle Mosseveien nord for Tusenfryd og Vinterbro.
Armed Police around Vinterbro, on the road where Tusenfryd is. Avoid route Høyungsletta #oslo #norway #tusenfryd https://t.co/iZCiZoheIY

Vitner forteller NTB om en rekke politibiler under utrykning på Mosseveien. E6 gjennom Nøstvettunnelen, som munner ut ved fornøyelsesparken Tusenfryd, var en kort periode stengt for trafikk i retning Moss.