Fotball og integrering

- Jeg vil vise at det går an å lykkes i Norge

Landslagsspiss Tarik Elyounoussi ble raskt integrert i Norge på grunn av fotballen. Nå går han inn i barnefotballdebatten.

FIKSET VIKTIG SEIER: Tarik Elyounoussi (midten bak) var avgjørende for at fetteren Mohamed Moi Elyounoussi (foran) scoret det viktige 1-0-målet mot Bulgaria for noen uker siden. I dag møter de Kypros i siste gruppespillkamp i Nations league. Foto: Bildbyråan / Scanpix
FIKSET VIKTIG SEIER: Tarik Elyounoussi (midten bak) var avgjørende for at fetteren Mohamed Moi Elyounoussi (foran) scoret det viktige 1-0-målet mot Bulgaria for noen uker siden. I dag møter de Kypros i siste gruppespillkamp i Nations league. Foto: Bildbyråan / Scanpix Vis mer
Publisert

Landslagsspissen husker det som om det var i går: Han var 11 år. Han var kald, skjønte ikke mye av det norske språket. Tarik Elyounoussi savnet venner, familier slektninger - og været i Marokko.

- Jeg husker jeg gråt og ville tilbake igjen. Det var tøft, sier spissen på det norske fotballandslaget, Tarik Elyounoussi, i dag.

Fotball-inkludering

Han mimrer tilbake til en kald høstdag for 19 år siden. Gutten savnet vennene og hjemlandet sitt da han gikk forbi en grusbane i det nye nabolaget, på Rolvsøy i Fredrikstad. Noen barn sparka fotball.

Allerede abonnent? Logg inn

Nytt produkt!

Dagbladet Pluss, Elbil24 Pro, KK Pluss og Se og Hør Pluss i samme pakke!

PlussTotal

Mer av absolutt alt!

Dagbladet Pluss

Mer å snakke om.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.