Donerer 15 milliarder til universitet

En av verdens rikeste kan bli Trumps motkandidat i 2020

New Yorks tidligere ordfører Michael Bloomberg sier han vil bestemme seg i januar eller februar.

VURDERER Å STILLE: Tidligere New York-ordfører og forretningsmann Michael Bloomberg, vurderer å stille til valg som president i USA. Foto: AP Photo/Carolyn Kaster, File
VURDERER Å STILLE: Tidligere New York-ordfører og forretningsmann Michael Bloomberg, vurderer å stille til valg som president i USA. Foto: AP Photo/Carolyn Kaster, File Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Den tidligere ordføreren i New York, Michael Bloomberg, er en av verdens rikeste. Ifølge Forbes har han en formue på 46,3 milliarder dollar (om lag 393 milliarder kroner), og søndag varslet han at han donerer 1,8 milliarder dollar (om lag 15 milliarder kroner) til prestisjeuniversitetet Johns Hopkins University, melder nyhetsbyrået AP.

Det er den største donasjonen noensinne til en utdanningsinstitusjon i USA. Kostnadene for å gå på universitet i USA er skyhøye og mange ender med stor studiegjeld. Pengene skal gå til å hjelpe studenter med lav eller middels inntekt.

Tidligere i år gjorde også Bloomberg det klart at han vurderer å stille som presidentkandidat mot Donald Trump i 2020. Med denne donasjonen viser han seg igjen som en filantrop. Ifølge Washington Post har han tidligere gitt 6,4 milliarder dollar (om lag 54 milliarder kroner) til veldedige formål.

Tidligere student

Bloomberg var selv student på Johns Hopkins på 1960-tallet.

I et innlegg i New York Times forklarer Bloomberg donasjonen. Han fikk selv råd til å gå på universitetet med et National Defense-studielån, og ved å ha en deltidsjobb ved universitetet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.