Foreldre fant rev i barnevognen

Rare lyder i babycallen fikk to foreldre i Finnmark til å sjekke barnevognen. Der fikk de sjokk da de oppdaget en rev i vognen.

– Den sto over ansiktet på babyen, bare halen stakk ut av kalesjen, sier operasjonsleder i Finnmark politidistrikt, Svein Erik Jakobsen til iFinnmark.

Barnevognen hvor den ti måneder gamle babyen sov, sto utenfor familiens hus i Alta.

Ifølge barnets far var reven aggressiv og hadde påført babyen kloremerker på det ene kinnet, skriver VG.

Det viste seg at reven var syk av skabb. Den var utsultet og uten hale og derfor tydelig preget av sykdommen.

– Jeg fikk revet av myggnettingen, og så at babyen blødde. Reven hadde klort ham på venstre side av ansiktet. Vi vet ikke om han har blitt bitt ennå, det må legen undersøke nå, sier far Bjørn-Milliam Angell til avisen.

Den dramatiske situasjonen ble oppdaget da Angell hørte noen rare lyder i babycallen og gikk ut for å sjekke.

Ifølge VG kastet han en blomsterpotte mot reven, men reven ble bare mer aggressiv. Angell tok tak i vognen og fikk den inn i gangen, mens reven prøvde å følge etter.

Det var politiet som først meldte om hendelsen på Twitter.

– I verste fall kunne reven dratt med seg ungen ut av vognen. Den var full av skabb og utsultet, og har ikke krefter til å skaffe seg mat på normal måte, sier operasjonsleder Svein Erik Jacobsen til VG.

Viltnemda ønsker nå å avlive reven og politiet anbefaler at ingen lar barna sove ute slik situasjonen er nå.

Pappa Angell forteller at barnet etter forholdene har det bra.

– Han sitter og leker, og har sluttet å skrike. Legen sier at han har blitt bitt. Nå har han fått penicillin, og så skal vi avvente og følge med på eventuelle symptomer. Om han begynner å klø vil de behandle ham for skabb, sier han til VG.