Skole i sorg etter at 16-åring døde i snøscooterulykke i Troms

En 16 år gammel gutt fra Balsfjord mistet livet i en snøscooterulykke onsdag kveld. På skolen der 16-åringen gikk, er medelever og lærere i sorg.

Den omkomne gutten var en del av et følge på til sammen fem personer som var på tur i området ved Litslettfjellet i Balsfjord. Den omkomne ble erklært død på stedet, opplyser politiet i en pressemelding.

Ulykken ble meldt inn til politiet like etter klokken 20.30. De fire i turfølget har status som vitner og vil bli avhørt av politiet for å klarlegge hendelsesforløpet.

– Vi er i gang med avhør av de andre ungdommene som var sammen med ham, for å danne oss et bilde av hva som har skjedd, sier lensmann Andreas Nilsen til Nordlys.

Ulovlig

De øvrige involverte er alle rundt 20 år gamle. Det er ikke kjent hvor mange snøscootere de fem kjørte, men 16-åringen ser ut til å ha vært alene på snøscooteren, sier Nilsen.

Det er ikke tillatt å kjøre snøscooter i området er ulykken skjedde, men likevel veldig vanlig, bekrefter politiet overfor NRK. Det er tydelig spor etter mye scooterkjøring i området.

– Vi har hatt lignende hendelser tidligere, og vi får stadig meldinger om ulovlig kjøring, både i dette området og i andre områder. Nå gjennomfører vi tekniske undersøkelser på stedet og av scooteren. Så får vi forklaringer fra dem som var i lag med 16-åringen, sier lensmannen.

Flagget på halv stang

Det ble torsdag flagget på halv stang på Nordkjosbotn videregående skole, der 16-åringen var elev. Rektor Tore Arnesen sier hele skolen er preget etter dødsulykken.

– I dag konsentrerer vi oss om å ta vare på oss selv og elevene, spesielt klassen til gutten som så tragisk omkom i scooterulykken i går kveld. Alle ansatte og elevene hadde samling i kantinen, og skoleledelsen oppfordret alle til ta vare på hverandre, sier rektor.

Han legger til at to helsesøstre, som inngår i kommunens kriseteam, har vært i klassen til den omkomne gutten.

-Vi har snakket med elevene og hadde en markering da vi firte flagget på halv stang, sier Arnesen.