Hopp til innhold

Sundby nådeløs mot seg selv etter fjerdeplass: – Ikke noe å surre rundt i VM med

OTEPÄÄ/OSLO (NRK) Selv om han trolig sikret seg plass på det norske 15 kilometer-laget i VM er Martin Johnsrud Sundby (34) svært ukomfortabel med egen form bare én måned før mesterskapet i Seefeld.

Sundby

BRUKBAR DAG: For Martin Johnsrud Sundby, her fra dagens 15 kilometer i Otepää.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Sundby ble riktignok nummer fire på søndagens 15 kilometer intervallstart i klassisk stil i Otepää, som er det mye omtalte siste uttaksrennet til nettopp den distansen i VM.

Men det var langt opp til teten. For seier ble det til Iivo Niskanen. Ned til Aleksandr Bolsjunov var det 15,9 sekunder, mens Didrik Tønseth tok en sterk tredjeplass – med hele 46,4 sekunder til den finske seierherren.

Sundby klokket inn til den sure fjerdeplassen, 48 sekunder bak vinneren og sammen med Tønseth tok de et langt steg i retning VM på denne distansen.

Men etter rennet var Sundby nådeløs mot seg selv.

– Løpet er ikke bra. Og kroppen er ikke bra, sier Sundby til NRK.

Saken fortsetter under bildet.

Sundby

BLE NUMMER FIRE - MEN VAR OPPGITT: Martin Johnsrud Sundby stirrer ut i luften etter målgang i Otepää søndag.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Må bli ekstremt mye bedre

Men han er ikke ferdig der. Røa-løperen sier rett ut at dersom han skal stille på 15 kilometeren i VM må han ha et mye høyere nivå enn han hadde søndag.

– Det er ikke vits å løpe rundt og ikke ha høyere ambisjoner enn fjerdeplass. Det er et skuffende resultat. Det er en del ting som ikke stemmer og deler av løpet som sitter bedre. Det skal jeg glede meg over. Det svarte bra før jul, men dette er jevnt middels. Det er ikke noe rått. Det er passe og ikke mer enn det. Det er ikke noe å surre rundt i VM med, sier han, før han slår fast følgende:

– Det må bli ekstremt mye bedre om det skal bli gøy i Seefeld.

Sekundstrid

For Sundby gikk ut som siste startende og fikk gode sekunderinger opp mot de aller beste hele veien. Han fikk oppleve at Iivo Niskanen ledet hele veien ved samtlige passeringspunkter. Kun russiske Bolsjunov var i nærheten.

Tønseth

SOLID DAG: For Didrik Tønseth på 15 kilometeren i Otepää.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Istedet måtte Sundby ta til takke med å kjempe en tett og jevn kamp med lagkompis Didrik Tønseth om tredjeplassen

Til slutt var det ikke mye som skilte de to. Men det var Tønseth som var hakket hvassere de siste avsluttende kilometerne. Dermed ble Sundby nummer fire. Hans andre fjerdeplass på distansen denne sesongen.

Får VM-plass nå?

Nå er det store spørsmålet hva dette holder til for Sundby med tanke på VM. Allerede virker Johannes Høsflot Klæbo og Emil Iversen å være klare for 15 kilometer-laget. Fire løpere får gå. Med på dét VM-laget er trolig Didrik Tønseth som nå har en pallplass i verdenscupen.

– Pallplass er alltid bra, ja. Jeg hadde kniven på strupen og gjorde et bra løp. Jeg håper jeg får den plassen i VM, sier Tønseth til NRK.

– Håper du har rett

Så er spørsmålet om to fjerdeplasser er godt nok for Sundby. Allroundtrener Eirik Myhr Nossum ville ikke ta ut laget på direkten overfor NRK i Otepää, men det er ingen tvil om at Sundby kjemper mot Sjur Røthe om den siste plassen i laget. Røthe ble nummer syv søndag.

Nossum

TAR UT LAGET: Allroundtrener Eirik Myhr Nossum.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Det er ikke jeg som tar ut laget. Jeg er nære, men det er ikke godt nok i dag. Vi får se når det nærmer seg VM, sier Røthe.

Når NRK antyder overfor Sundby at han trolig er i posisjon til å få den siste plassen, svarer han slik:

– Jeg håper du har rett i det. Det er ikke min jobb å ta ut det laget. Så vil jeg tro at de andre som nevnes er ganske sikre. Men jeg håper du har rett, sier han.

Siste nytt

  • Skarverennet stoppet av uvær – politiet måtte hente ut tre løpere

    Det tradisjonsrike Skarverennet i langrenn måtte stanses på kort varsel lørdag som følge av dårlig vær, melder Hallingdølen.

    Sterk vind skapte problemer for arrangørene av rennet lørdag. Den tok seg opp, og etter hvert måtte arrangørene si stopp.

    – Det er for dårlig sikt. Det blir dessverre ikke mer skirenn. Løperne ser ikke fra stikke til stikke, var beskjeden fra Finse ifølge Hallingdølen.

    Målgang er på Ustaoset.

    Løpere som ikke hadde kommet seg ut i løypa, ble vist tilbake til togvognene for retur til Ustaoset.

    Politiet skriver lørdag formiddag at de måtte bistå i forbindelse med uværet.

    – Politiet har bistått med å hente ut tre langrennsløpere utenfor løypa. De tre kom utenfor skisporene ved tett tåke. Dette i forbindelse med Skarverennet. De er ivaretatt av helse og er ved god behold, skriver politiet.

    På startstreken sto blant annet Therese Johaug, som for for en måned siden slo knockout på langrennseliten under 30-kilometeren i NM.

    Johaug har vunnet Skarverennet en rekke ganger, men denne gangen får hverken hun eller andre gå rennet.

    «Som for 50 år siden, blir rennet stoppa og konkurransen avlyst», skriver lokalavisen.

    (NTB / NRK)

  • Medier: 23 kinesiske svømmere fikk delta i OL tross positive dopingprøver

    23 kinesiske svømmere skal ha fått grønt lys til å konkurrere under OL i Tokyo til tross for at de testet positivt for doping. Konklusjonen var at testene var forurensede.

    Det er skriver blant annet Daily Telegraph, New York Times og ARD.

    De aktuelle svømmerne testet positivt for det forbudte stoffet trimetazidin.

    Prøvene med hjertemedisinen ble avgitt under en treningsleir som ble gjennomført noen måneder før starten av Tokyo-lekene i 2021. Mesterskapet ble som kjent utsatt ett år som følge av covidpandemien.

    Kinesiske antidopingmyndigheter konkluderte innledningsvis med at dopingtestene inneholdt avvikende analytiske funn (AAF), men frikjente senere svømmerne for straff etter at undersøkelser viste at testene var utsatt for såkalt kontaminering.

    De kinesiske svømmerne med 30 medlemmer vant seks medaljer i Tokyo, inkludert tre gull.

    Daily Telegraph skriver at Verdens antidopingbyrå (Wada) og Det internasjonale svømmeforbundet ble varslet om de positive prøvene, men at også de stilte seg bak konklusjonen om at de positive testresultatene var forårsaket av forurensing.

    (NTB)

    Winter Olympics Salt Lake City
    Foto: Rick Bowmer / AP
  • Fiasko for Hamilton – røk rett ut i Kina-kvalifisering

    Den britiske superstjernen Lewis Hamilton får et blytungt utgangspunkt i søndagens Formel 1-løp i Shanghai etter å ha endt tredje sist i lørdagens kvalifisering.

    Mercedes-føreren fikk kjempeproblemer allerede i den første av tre kvalifiseringsrunder og klarte ikke ta seg videre til omgang to. Til slutt hadde han bare to førere bak seg.

    Hamilton forsøkte å sette en rask rundetid på tampen av åpningsomgangen, men gjorde en stor feil og tapte mye tid. Dermed måtte han slukøret sette kursen for paddocken.

    – Er dette årets dårligste kvalifisering for Hamilton? Det må jo være det? Sa Viaplay-ekspert Henning Isdal.

    – Vi ser at Toto Wolff er sur, supplerte kommentator Atle Gulbrandsen med henvisning til Mercedes-teamsjefen.

    Hamilton selv beklaget egen kjøring over teamradioen.

    (NTB)

Sendeplan

Kl. Program Kanal