Strålende vårvær, men nyt det i dag

Fredag ble det satt ny varmerekord for februar i Hordaland med 14,3 grader i Etne.

VAKKERT VÅRVÆR: Nydelige forhold i Bergen fredag.
Publisert: Publisert:

iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Og det er ikke bare i ytre strøk av Hordaland at det er varmt. Også i Svelgen i Sogn og Fjordane steg temperaturen kraftig fredag.

Hittil i dag er det målt 15,1 grader. Det er bare 0,2 grader under temperaturrekorden for fylket, som ble målt i Lærdal i 1990.

– Kan bli varmere

I Bergen er det foreløpig målt 12,7 grader fredag.

Temperaturrekorden for februar i Bergen er fra Florida i 2006, og er på 13,2 grader.

FIN FREDAG: Sol og god stemning ved Smålungeren.

– Det kan fremdeles bli varmere i løpet av dagen, sier vakthavende meteorolog Geir Ottar Fagerlid ved Meteorologisk institutt i Bergen.

– Må nytes her og nå

REKORDTEMPERATUR: 14,3 grader er foreløpig målt i Etne fredag, det er det varmeste som er målt hittil i februar i Hordaland. Svelgen med 15,1 grader er bare 0,2 grader under rekorden for Sogn og Fjordane.

– Det er sol og veldig vår i luften nå. Men været må nytes her og nå. Allerede seint i kveld skyer det til, og det skal regne i natt, advarer Fagerlid.

– Hvorfor er det så varmt nå?

– Det handler om gunstig plassering av lavtrykk og høytrykk. Det er et høytrykk over Mellom-Europa med mye varmluft i seg, sier meteorologen.

Men det er kun i ytre strøk av Hordaland at været er så fint i dag. I indre strøk er det tåke, og temperaturen på Voss ligger på 5-7 grader.

I ytre strøk av Hordaland er det heller ikke ventet minusgrader på lang tid. Fra lørdag til onsdag-torsdag blir det mildt vær, men tåke og dis.

SOL: Temperaturen i Bergen var på 12,7 grader fredag ettermiddag.
Publisert: