Politiet etterforsker funn av forgiftet kjøtt i ulverevir i Hedmark

I området til Norges største ulveflokk, Kynnareviret, er det funnet forgiftet kjøtt. Politiet tror det blir vanskelig å finne ut hvem som har lagt det ut.

Det forgiftede kjøttet ble oppdaget av en turgåer med hund like ved Skårsjøen på kommunegrensen mellom Våler og Åsnes i Hedmark nyttårsaften 2018. Kjøttet ble sendt til undersøkelser ved Oslo universitetssykehus som slo fast at det var dynket i kjølevæske, melder NRK.

Like ved kjøttet ble det også funnet et elgkadaver.

– Det kan bli vanskelig å finne ut hvem som har lagt det ut, men vi håper på tips, sier politiadvokat Henning Klauseie i Innlandet politidistrikt.

Kjøttet dynket i kjølevæske ble til sammen funnet seks forskjellige steder på kommunegrensa mellom Våler og Åsnes. Området er innenfor Kynnareviret, der det er registrert flest ulver i vinter. Ulvetellingen til Rovdata har i vinter talt opp 14 ulver i dette reviret.

– Det er både alvorlig miljøkriminalitet, og det er inhumant å forgifte dyr med frostvæske, så det er også brudd på dyrevelferdsloven, sier politiadvokat Klauseie.

At rovviltnemnda ikke fikk medhold fra Klima- og miljødepartementet før jul i å ta ut mer enn én ulveflokk i ulvesonen, skapte kraftige reaksjoner.

Lederen av rovviltnemnda i Hedmark, Arnfinn Nergård, reagerer kraftig.

– Det kan være uttrykk for en avmaktsfølelse, men det etiske i måten de gjør det på går det ikke an å forsvare, sier Nergård.