Hopp til innhold

Kristoffersen om striden i tingretten: – Eg må prøve å bruke det til noko positivt

HEMSEDAL/OSLO (NRK): Etter ei veke i rettssalen fekk Henrik Kristoffersen ei uvanleg opplading til NM. Alpinisten seier han vil ta med seg striden i tingretten som ei god erfaring.

Henrik Kristoffersen

I RETTSSALEN: Henrik Kristoffersen saman med pappa og manager Lars Kristoffersen.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Det har vore noko anna. Men det er ei ny erfaring, og ei god erfaring sånn sett. Det er noko man kan ta med seg vidare i livet. Eg må alltid prøve å bruke det til noko positivt, seier Henrik Kristoffersen til NRK om konflikten som har blitt bretta ut sal 250 i Oslo tingrett.

LES OGSÅ: Skipresidenten slo tilbake mot Kristoffersen: – Om nokon skummer fløten, så er det Red Bull

24-åringen saksøkte Noregs skiforbund for å få tilgang til å bruke Red Bull-logoen på hjelmen. I tillegg krev han 15 millionar kroner for tapte sponsorinntekter.

– Er sliten

Alpinisten hevdar at pengane betyr ingenting. Det viktigaste er at han vil få tilgang til Red Bulls støtteapparat dersom han vinn fram i retten, som han meiner vil gjere han til ein betre alpinist.

Kristoffersen har ikkje uttalt seg til media i løpet av rettssaka, men innrømmer i sitt første intervju med NRK, at både saka og den lange sesongen har slite på kreftene.

– Det har vore lærerikt og sånn, men sesongen er lang. Eg startar å stå på ski i midten av august, og det går utan pause fram til no.

– Kroppen er «påståeleg». Eg kjente i første omgang at eg gjekk litt for «tight» på portane. Eg tapar mykje så då «graver det litt ned». Det er litt for mykje vilje i forhold den energien som kroppen har akkurat no. Det er ein lang sesong og det byrjar å gå på kreftene laust, seier Kristoffersen som til slutt blei nummer ni i NM-storslalåmen på Hemsedal, over to sekund bak vinnaren Rasmus Windingstad.

Leif Kristian Nestvold-Haugen køyrde inn til NM-sølv, medan bronsen gjekk til 18-åringen Andreas Amdahl.

LES OGSÅ: Kristoffersen til angrep på skiforbundet: – De skummer berre fløten på toppen

Rettssaka held fram

Kristoffersen drog rett frå rettssaka til Hemsedal på fredag.

– Går du inn i den salen med same innstilling som i ein konkurranse. Kan du bruke noko av det du har i konkurranse og trening der?

– Det er eit godt spørsmål, det har eg eigentleg ikkje tenkt så mykje over sånn sett. No er det ikkje eg som gjer hovudjobben der, det er det ikkje. Det har eg ikkje reflektert noko særleg over dessverre, svarar Kristoffersen.

Rettssaka mellom Kristoffersen og skiforbundet held fram måndag. Då skal alpinisten sin advokat Odd Stemsrud ha sin sluttprosedyre. Tysdag blir rettsaken avslutta med skiforbundets prosedyre.

Siste nytt

  • Vellykket operasjon for van Aert

    Sykkelstjernen Wout van Aert var torsdag gjennom en vellykket operasjon etter at han ødela kragebeinet i endagsrittet Dwars door Vlaanderen.

    Det skriver belgierens lag, Visma Lease a Bike, i egne mediekanaler.

    – Det er uklart når Wout vil være tilbake på sykkelsetet igjen. Han går glipp av vårens klassikere, og deltakelsen i Giro d'Italia er fortsatt usikker. På vegne av Wout takker vi for all støtte, heter det i meldingen.

    Skaden gjør at prestisjerittene Flandern rundt, Paris-Roubaix, Amstel Gold Race, La Fleche Wallonne og Liege-Bastogne-Liege går uten belgieren.

    Med om lag sju mil igjen av onsdagens ritt veltet flere store profiler, blant dem van Aert. TV-bildene viste en svært forslått og preget belgier der han satt i veikanten før han ble hentet av sykebilen. (NTB)

    Wout van Aert
    Foto: STEPHANE MAHE / Reuters
  • Tonali siktet for ytterligere 50 brudd på gamblingreglene

    Det engelske fotballforbundet (FA) har siktet Newcastle-spiller Sandro Tonali for 50 brudd på Premier Leagues gamblingregler i tidsrommet 12. august til 12. oktober i fjor.

    Det skriver FA i en pressemelding torsdag. Tonali har fram til 5. april på å respondere på siktelsen.

    Newcastle skriver i en melding på egne hjemmesider at de er gjort kjent med siktelsen. De skriver at Tonali har klubbens fulle støtte i etterforskningen. Utover det ønsker verken Newcastle eller Tonali å kommentere saken.

    I oktober i fjor ble italieneren utestengt fra all internasjonal fotball i ti måneder for brudd på gamblingreglene i Italia. Han ble hentet til Premier League fra Milan sommeren 2023.

    FA mener at Tonali satset penger på fotballkamper 50 ganger i perioden fra nettopp Premier League-åpningen og fram til 12. oktober, samme dag som han ble avhørt om regelbruddene fra italiensk fotball.

    Hans foreløpig siste opptreden i Newcastle-drakten kom hjemme mot Borussia Dortmund i Champions League 25. oktober. Da fikk han 25 minutter som innbytter. (NTB)

    Premier League - Newcastle United v Crystal Palace
    Foto: LEE SMITH / Reuters
  • KFUM henter angrepsspiller fra Åsane

    Mame Mor Ndiaye (26) forlater Bergen og Åsane til fordel for nyopprykkede KFUM Oslo, melder BA. Sist sesong gjorde han ni mål i 1. divisjon.

    Ndiaye bekrefter selv til Bergensavisen at overgangen er i boks.

    – Det er vondt å dra fra klubben nå, men det er dette jeg har jobbet for å få til. Ønsket mitt har hele tiden vært å få sjansen i eliteserien, forteller 26-åringen til BA.

    (NTB)

    FOmDNHw_B34
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal