Sverige slapp med skrekken mot Romania

Sverige måtte slite for poengene, men vant 2-1 hjemme mot Romania. Dermed fikk Norges grupperival en god start på EM-kvalifiseringen.

SEIER: Sverige slo Romania. Foto: NTB scanpix
SEIER: Sverige slo Romania. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Scoringer av Robin Quaison og Viktor Claesson før pause sørget for svensk jubel på Friends Arena i Solna utenfor Stockholm. Gjestenes Claudiu Keseru skapte spenning da han reduserte etter en snau time, men Sverige klarte å ri inn seieren og i rute før de møter Norge i Oslo tirsdag.

Det var riktig nok nære at det gikk galt for svenskene. To minutter på overtid var Romania uhyre nære å stilne Friends Arena. Heldigvis for Sverige vartet Robin Olson opp med en viktig redning på en avslutning fra kort hold.

To raske scoringer

Etter en tam åpning i Solna utenfor Stockholm fikk gjestene en brukbar mulighet etter en drøy halvtime. Romania fikk frispark i god posisjon, men skuddet fra cirka 25 meter snek seg utenfor. Sveriges keeper Robin Olson så ut til å ha god kontroll.

Så smalt det i den andre enden. Sverige rullet fint opp, spilte seg fri på venstrekanten og slo hardt inn langs bakken. Etter litt klabb og babb lurte Quaison inn 1-0 for hjemmelaget.

Fem minutter før pause ble det mer hjemmejubel da Claesson hamret inn 2-0 nede i det venstre hjørnet.