EM-kvalifisering G19: Tyskland - Norge 0-1

Norsk sjokkseier over Tyskland: - Nå skjer det ting!

Norge G19 slo selveste Tyskland i EM-kvalifiseringen - for andre år på rad. Landslagstrener Gunnar Halle og talentsjef i NFF, Håkon Grøttland, tror store ting er på gang i norsk fotball.

BRAGD: Joshua Kitolano spilte 90 minutter for Norge G19 da Tyskland ble slått 1-0. Arkivfoto: NTB Scanpix
BRAGD: Joshua Kitolano spilte 90 minutter for Norge G19 da Tyskland ble slått 1-0. Arkivfoto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Norges lovende G19-landslag sto i formiddag for en knallsterk bragd da de slo selveste Tyskland 1-0 i en viktig EM-kvalifiseringskamp, som skaper trøbbel og hodebry for tyskerne.

- Vi visste hvordan Tyskland spiller og hadde en god kampplan. Det var en tøff og jevn kamp. Jeg synes vi er gode defensivt og jobber knallhardt for hverandre som et lag. Det er mange spillere som står fram mot en veldig god fotballnasjon. Det er veldig gøy for norsk fotball, sier Gunnar Halle til Dagbladet.

- De fleste tyskerne vi møtte i dag er i Bundesliga-klubber, så det er et veldig godt lag vi slår. Du ser de er frustrerte i dag, for de forventer å slå Norge og vinne gruppa. Nå er de på etterskudd. Det er veldig bra at vi måler oss med de beste nasjonene i Europa. Det har vi klart med flere lag og på flere nivå nå, sier Halle.

Starts supertalent Tobias Christensen ble matchvinner mot tyskerne med kampens eneste mål. 18-åringen var våken på en retur og sørget for 1-0-ledelse til Norge etter 48 minutter.

- Christensen reagerer raskest og gir Norge en overraskende ledelse, skriver det tyske fotballforbundet på sin hjemmeside.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.