Spanias ekstreme landslagssjef: Maratonmann, ørkenløper, surfer og Tour de France-elsker

Luis Enrique overvant seks dager i et vilt ørkenløp. Lørdag skal hans landslag senke Norge i EM-kvalåpningen i Valencia. Noe annet godtas ikke i Spania.

TØFFING: Spanias landslagssjef Luis Enrique en tøffing med blant annet et seks dagers ørkenløp bak seg. Foto: Frank Augstein / AP / NTB scanpix
TØFFING: Spanias landslagssjef Luis Enrique en tøffing med blant annet et seks dagers ørkenløp bak seg. Foto: Frank Augstein / AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den spanske landslagssjefen var kjent som en arbeidsom spiller. Etter at han la opp, blant med 62 landskamper, ble de fysiske aktivitetene mer ekstreme.

Han har løpt en rekke maraton og vært under tre timer i Firenze i 2015, deltatt i flere Ironman-konkurranser og sykler gjerne deler av de aller tøffeste fjelletappene i både Vuelta a España og Tour de France.

Iroman er for de hardeste av de harde: 3,86 kilometer svømming, vel 18 mil sykling og 43,2 km løp.

Prøvelse

Men det mest brutale gikk Luis Enrique for i 2008. Da gjennomførte han en fryktet ørkenmaraton «Maraton des Sables».

Det er en helt ekstrem konkurranse der deltakerne gjennomfører nesten 26 mil fordelt på seks dager, og det skjer i Sahara-ørkenen der det kan bli over 50 varmegrader som verst.

Ikke rart Luis Enrique er kalt treningsnarkoman.

Synstrøbbel

Han går egne veier også på andre områder. Rett etter at han la opp som spiller, flyttet han og familien til Australia blant annet for at han skulle lære å surfe.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.