Tidligere elev siktet for trussel om skoleskyting

En 21 år gammel mann bosatt i Buskerud nekter for at han står bak trusselen mot Fana folkehøgskule.

VÆPNET POLITIAKSJON: Politiet rykket ut til Fana folkehøgskule ved 21-tiden onsdag kveld.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Den tidligere eleven ved Fana folkehøgskule ble onsdag kveld avhørt av politiet på hjemstedet sitt i Buskerud.

Samtidig tok politiet beslag i chatteutstyret hans.

Mannen er siktet etter straffelovens paragraf 263, den «som i ord eller handling truer med straffbar atferd under slike omstendigheter at trusselen er egnet til å fremkalle alvorlig frykt». Strafferammen er fra bot til fengsel i inntil ett år.

– Ikke fengslet

Politiet har ikke funnet grunnlag for å fengsle den tidligere eleven. Det ble heller ikke funnet noen farlige gjenstander i hjemmet hans.

I politiavhøret onsdag har mannen forklart at han ikke står bak trusselen mot skolen, skriver NRK.

– Vi må nå klarlegge hvorvidt det er han som har gjort det, eller om noen kan ha brukt hans identitet, sier politiinspektør Hans Egil Seljordslia ved Sør-Øst politidistrikt.

Han ønsker ikke å si noe om motivet for trusselen om skoleskyting, eller om de kjenner til at det har vært noen konflikt på skolen.

– Vi ønsker ikke å si noe om det. Vi holder tilbake sentrale ting med tanke på etterforskningen. Vi er i innledningen av saken, sier politiinspektøren.

Varslet

Det var folk ved Kirkens SOS chattetjeneste som varslet politiet og skolen etter å ha fått inn opplysninger via chatten. Dette utløste politiaksjonen onsdag kveld. Politiet igangsatte etterforskningen som ledet til mannen i Buskerud.

– Vi har sikret oss chattene. Denne saken blir tatt svært alvorlig hos politiet. Det er viktig å finne den som har gjort dette, slik at vedkommende kan straffeforfølges, sier Seljordslia.

Selv om trusselen ble fremsatt mot en skole på Milde i Ytrebygda, er ikke politiet i Bergen involvert i den videre etterforskningen.

Var elev inntil nylig

Rektor Tore Haltli bekrefter overfor BT at 21-åringen var elev ved skolen inntil nå nylig, men at han ikke lenger er elev.

– Det er alltid litt dramatisk når det kommer ganske mye bevæpnet politi, men det ble ganske raskt klart at politiet kom for sikkerhets skyld. Jeg fikk inntrykk av at de ikke trodde at det var noen her, sier rektor.

Var samlet

Elevene var samlet til allsangkveld da politiet aksjonerte. Politiet var på skolen en times tid og dro litt etter klokken 22.00 onsdag.

– Jeg tror ikke dette opplevdes så dramatisk for elevene. Vi er mer vant til å takle kjærlighetssorg enn trusler om skoleskyting, sier rektor.

Publisert: