Ejuke-show da Vålerenga kjørte over Tromsø

Chidera Ejuke storspilte og sto for kampens vakreste scoring da Vålerenga slo Tromsø 4-1 hjemme søndag. Også Bård Finne imponerte med mål og to assist.

HERJET: Vålerengas Chidera Ejuke (t.h.) feirer etter sitt praktmål mot Tromsø søndag. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ejuke vartet opp med en strålende soloprestasjon etter en time spilt. Etter en stikker fra Finne sendte han to Tromsø-spillere i pølseboden før han dro av keeperen og plasserte inn 3-0.

Finne hadde allerede viste glimt av klasse og headet inn ledelsen etter et innlegg fra Herolind Shala før kvarteret spilt. Under 20 minutter senere var det rollebytte da Finne slo inn til Shala. Norsk-kosovaren satte inn 2-0 via en Tromsø-forsvarer.

VIFs Johan Lædre Bjørdal tente et lite TIL-håp med et selvmål, men kvarteret før slutt fastsatte Shala resultatet til 4-1. Vålerenga hadde god kontroll på «Gutan» kampen gjennom og sikret sesongens andre hjemmeseier på to forsøk.

Vålerenga best

Vålerenga fikk det raskt som de ville da Shala sendte i vei et innlegg mot straffemerket etter tolv minutter. Der var Bård Finne, som tok et steg ut og headet kula over keeper i lengste hjørne.

Snaue halvtimen ut i kampen brøt Vålerenga et Tromsø-angrep langt inne på egen banehalvdel. Finne stormet langs venstrekanten, løftet blikket og slo inn til Herolind Shala langs bakken. Etter noen berøringer hamret han til med venstreslegga og traff Tromsø-kaptein Simen Wangberg. Ballen endret retning totalt og gikk i mål bak en utspilt Jacob Karlstrøm i TIL-buret.