Samboerpar på sykkeltur påkjørt - kvinne i 70-årene døde

En kvinne i 70-årene mistet onsdag ettermiddag livet etter en påkjørsel på Kløfta i Akershus.

Kvinnen var ute på sykkeltur sammen med sin jevnaldrende samboer da de begge ble påkjørt av en personbil like før klokken 16. Ulykken skjedde i et boligområde, på en vei med 40-sone og fartsdumper.

Samboeren ble skadet i påkjørselen og er innlagt på Ahus medmoderate til alvorlige skader.

Politiet fikk melding om ulykken fra ambulansesentralen (AMK) klokken 15.55. Ved 17.30-tiden var ulykkesgruppen fra Veivesenet på plass, og krimteknikere fra politiet på vei.

– Vi har kontroll på bilføreren og vil foreta en utvidet blodprøve av vedkommende. Men vi har ingen konkret mistanke om ruskjøring, sier operasjonsleder Terje Marstad i Øst politidistrikt til NTB.

Politiet opplyste onsdag kveld på Twitter at ulykken skjedde på en veistrekning med fartshumper og hastighetsgrense på 40. Føreren av bilen er en kvinne i 20-årene.

Ulykkesgruppen fra Veivesenet og krimteknikere fra politiet har gransket ulykkesstedet, men politiet sier onsdag kveld at det er for tidlig å ha klare formeninger om årsaken til ulykken.

Bilføreren og vitner er avhørt, men det gjenstår fortsatt en god del etterforskningsskritt i form av avhør og ytterligere tekniske undersøkelser av kjøretøy forteller politiet på Twitter.