Hopp til innhold

Hegerberg åpner opp om vanskelig tid: – Det var jæklig tøft

BUDAPEST/OSLO (NRK): Alt har gått Ada Hegerbergs vei det siste året, men bare på papiret. Mellom kampene har ikke 23-åringen hatt det like lett.

Hegerberg

VAR SLITEN: Ada Hegerberg feiret nok en fantastisk triumf lørdag kveld, da hun scoret hat trick i mesterligafinalen, men 23-åringen innrømmer at det siste året til tider har vært tøft.

Ada Hegerberg (23) var kampens store spiller da Lyon sikret klubbens fjerde strake mesterligatittel med 4–1-seier over Barcelona i Budapest lørdag kveld.

Spissen fra Sunndalsøra scoret tre kjappe mål, fra det 14. til det 30. minutt, og ble kåret til kampens beste spiller. Etterpå kom tårene og smilene om hverandre, mens hun, med et stort norsk flagg på ryggen, feiret med lagvenninner, familie og støtteapparat.

Ada Stolsmo Hegerberg

NORSK HELT – MEN IKKE I VM: Ada Hegerberg løfter gjerne det norske flagget etter mesterligatriumfen. Men i VM får ingen se superstjernen.

Foto: Lisi Niesner / Reuters

– Det er viktig å vise det norske flagget, jeg fikk det av en venninne. Nordmenn som vinner mesterligaen, det blir ikke større. Det er helt ubeskrivelig, sa hun i intervjusonen etter en nærmest uvirkelig prestasjon.

– Nå skal vi ut og feire. Det blir en fantastisk kveld, la hun til.

Ikke bare oppturer

Mesterligatriumfen føyer seg inn i rekken over utrolige Hegerberg-triumfer det siste året. Hun er blitt kåret til verdens beste fotballspiller, angivelig blitt verdens beste betalte kvinnelige spiller og ikke minst vunnet en rekke titler med sitt kjære Lyon.

Likevel har det siste året vært tøft for superspissen. I seiersintervjuet med Viasat i går kveld, sa hun:

– Motivasjonen kommer ikke av seg selv. Det var jæklig tøft i fjor sommer. Det skal jeg si dere.

Ballon d'Or

VERDENS BESTE: Her er beviset på at Hegerberg vant Ballon d'Or 2018 i desember.

Foto: Christophe Ena / AP

Til NRK sier hun:

– Det har ikke vært en enkel sesong for laget eller for meg personlig. Da er det fantastisk å prestere som i dag. Det ser kanskje ut som om det bare har vært oppturer utenfra, men bak kulissene er det veldig mye jobb som må legges ned for å holde oss i toppen, år etter år.

Hegerberg har vært i Lyon i fem sesonger og scoret henholdsvis 34, 54, 27, 53, og denne sesongen, 29 mål. Hun har spilt omtrent like mange kamper hver sesong.

Hun mener det mest utfordrende er å spille på et like høyt nivå hvert eneste år.

– Vanskelig

– Vi (Lyon, journ.anm.) er vår egen fiende. Det er vi som bestemmer hvor vi skal legge lista. For at vi skal å holde oss på toppen, og beholde gapet ned til de andre lagene, må vi må jobbe enda hardere enn det vi har gjort i år. Det handler om planlegging og hele pakka. Å gjenta suksess er det vanskeligste i idretten, men når både laget og jeg klarer det gang på gang, har vi gjort noe riktig.

Ada Stolsmo Hegerberg

SUKSESS: Hegerberg har hatt ubeskrivelig suksess med Lyon, men innrømmer at det er tøft å gjenskape like høyt nivå år etter år.

Foto: Tobias Schwarz / AFP

– Hvordan har du klart å snu det når det har vært tøft?

– Det handler om å være til stede i de store øyeblikkene. Det er vanskelig når du er sliten. Jeg har jobbet med å prestere selv om jeg ikke har vært i flytsonen. Da er det det meste gjort. Det har ikke vært en tøff sesong med tanke på titler, men det har vært veldig tett mellom kampene.

Hegerberg tok seg god tid til å feire med familien på stadion etter matchen i går. Hun forteller at de nærmeste, som vanlig, har betydd mye også når ikke alt har gått på skinner.

– De jeg takker mest er familien min og agentene mine, som er helt rå. Det teamet jeg har rundt meg, blant annet med min mentale coach, er en storartet gjeng, sier hun.

23-åringens «team» består av mamma Gerd, pappa Stein Erik, storesøster Andrine, storebror Silas, forloveden Thomas Rogne, mentaltrener Cecilie Ystenes, manager Halvor Marstrander og agentene Alan Naigeon og Victor Bernard.

Hegerberg og familien

FEIRET MED FAMILIEN: Hegerberg fant familien på tribunen i Budapest lørdag kveld.

Foto: Attila Kisbenedek / AFP

Storesøster Andrine syntes det var vanskelige å snakke om søsterens tøffe år da hun stilte opp i NRKs studio i forbindelse med superhelga i Toppserien i ettermiddag.

– Hva som er tøft er sammensatt. Dette var hennes fjerde mesterligatrofé. Hun har fått priser i hytt og pine og hun har ikke noe landslag å spille på. Det er ensomt på toppen. Det har ikke lugga så mye på banen, men det er tøft å være toppidrettsutøver over lengre tid. Det krever mye både fysisk og mentalt, sier Andrine Hegerberg.

Savner landslagsspill

Ada Hegerberg sa selv ikke noe om konflikten med landslaget og Norges fotballforbund har bidratt til at hun har hatt en tøff sesong i går. Superspissen har, som kjent, ikke spilt for Norge etter den norske fadesen under EM sommeren 2017.

Om tre uker reiser de norske fotballjentene til VM uten lagets beste spiller. Konflikten mellom partene virker fastlåst.

– Situasjonen er den samme som før. Jeg har ikke noen ytterligere kommentar, jeg konsentrerer meg om klubben, sa hun i går, før hun la til:

– Jeg savner å spille for landet, men ikke for forbundet.

Mens de andre norske jentene spiller VM i sommer, skal Hegerberg være gjesteskribent for fotballmagasinet France Football.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Halvorsen sikret norsk OL-plass

    Rifleskytter Ole Martin Halvorsen (24) ble nummer tre i fredagens OL-kvalifisering i Brasil, og sikret Norges sjette OL-plass i idrettsgrenen.

    – Det føles veldig godt nå, men det var hardt å skyte. Det er første gang på pallen individuelt for meg internasjonalt, og det var ikke forventet. Men det er veldig gøy, sier Halvorsen til NTB.

    – Det betyr at vi har mulighet til å delta i alle øvelser med maks antall skyttere. Vi kan blant annet stille to lag i blandet lag. Vi står godt rustet foran OL, sier sportssjef Tor Idar Aune i Norges Skytterforbund til NTB.

    OL-ilden i Paris tennes 26. juli. Dagen etter deles første medalje i skyting ut.

    (NRK/©NTB)

    Ole Martin Halvorsen
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Haaland usikker til FA-cupsemifinalen

    Erling Braut Haaland er småskadd og kan miste Manchester Citys FA-cupsemifinale mot Chelsea lørdag.

    Det avslørte City-manager Pep Guardiola på en pressekonferanse fredag.

    Det har vært knyttet usikkerhet til Haaland etter at han ble byttet ut før ekstraomgangene i mesterligakvartfinalen mot Real Madrid onsdag.

    Guardiola uttalte etter den kampen at Haaland ba om å bli byttet ut, og at han ikke var i stand til å fortsette.

    – Erling kjente noe. Et muskulært problem. Han kunne ikke fortsette, sa Guardiola fredag.

    Selv om City er slått ut av mesterligaen, venter et relativt hektisk kampprogram de neste ukene. Kommende Torsdag skal de lyseblå spille en utsatt bortekamp mot Brighton i Premier League, mens Nottingham gjester Manchester i serien tre dager senere.

    Med seks kamper igjen av sesongen topper City ligatabellen to poeng foran Arsenal og Liverpool.

    Haaland er delt toppscorer med Chelseas Cole Palmer. De har begge scoret 20 mål. Nordmannen har samtidig måttet tåle kritikk den siste tiden. (NTB)

    Haaland
    Foto: DARREN STAPLES / AFP
  • Anna Svendsen legger opp

    Langrennsløper Anna Svendsen avslutter karrieren etter inneværende sesong.

    Tromsø-jenta bekrefter beslutningen i en oppdatering på Instagram fredag.

    – En tid for alt, skriver veteranen.

    – Jeg har gått en litt annerledes vei enn mange andre. Tok bachelor i sykepleie rett etter videregående og dro to år til USA etter det og har de siste ti årene satset for fullt som langrennsløper, men nå er den reisen over, legger hun til.

    Svendsen har blant annet markert seg i sprinter i verdenscupen over mange sesonger.

    Selv trekker tromsøværingen fram sjuendeplassen i sprint under VM i Oberstdorf som et naturlig høydepunkt. Det har også blitt fire sesonger på landslaget og 86 starter i verdenscupen.

    – Et nytt kapittel i livet står for tur, og nå gleder jeg meg til å starte i jobb som sykepleier på infeksjonsmedisinsk avdeling, skriver 34-åringen. (NTB)

    Anna Svendsen i Drammen
    Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal