Togdirektør avviser kritikken

To personer omkom da en norsk familie på fire, som er hjemmehørende i Buskerud, var involvert i en ulykke i Danmark lørdag formiddag. I etterkant har naboer til ulykkesstedet lagt fram påstander om sikkerhetsbrister ved togovergangen.

ULYKKE: To personer omkom da en norsk familie på fire, som er hjemmehørende i Buskerud, var involvert i en ulykke i Danmark lørdag formiddag. Reporter: Frode Andresen. Vide: Frank Karlsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag formiddag omkom en far (34) og en sønn (7) da en personbil med en norsk familie på fire var involvert i et sammenstøt med et tog på Letbanen i Trustrup utenfor Århus.

Mor (32) og datter (6) ble fraktet til Århus Universitetshospital, og betegnes ikke som alvorlig skadd. Drammens Tidende får opplyst av dansk politi at 32-åringen har fått et brudd i en arm, og skal opereres i kveld eller søndag morgen. Datteren er uskadd.

Noen få togpassasjerer fikk mindre skader, og ble behandlet av helsepersonell på stedet, opplyser direktør i Letbanen, Michael Borre, overfor Dagbladet lørdag kveld.

Togføreren betegnes som uskadd, men har vært hos krisepsykolog da han beskrives som svært preget av hendelsen.

Kritikk

I lokalavisa Århus Stiftstidende rettes det alvorlige anklager angående sikkerheten ved den aktuelle togovergangen. En nabo, Mike Klemmensen, sier at det ikke er bommer ved togovergangen.

- Det er ganske forferdelig det som har skjedd. Vi er rystet. Det verste er at bommene som er innkjøpt, ligger på en nabogård. De har bare ikke blitt satt opp før togene begynte å kjøre på strekningen, sier Klemmensen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.