Brevet som aldri ble glemt i skrekkens kjeller

Bjarte (35) fra Hedmark og Enes (33) fra Sarajevo fant hverandre etter 24 år. - Mor minner meg på hvilken oppmuntring dette var i håpløshetens tid.

SKREKKENS ALLÈ: Enes Popara viser et bilde fra Sniper Alley (snikskytternes allè) rett i nabolaget i Sarajevo der han vokste opp. Slik var dagliglivet i nesten fire år mellom 6. april 1992 og 14. desember 1995. Engelsk advarsel på gateskiltet: Løp eller dø. I bakgrunnen Holiday Inn Hotel, som i forbindelse med vinter-OL i 1984 ble et annerledes innslag i et gammelt bybilde. Foto: Øystein Andersen.
SKREKKENS ALLÈ: Enes Popara viser et bilde fra Sniper Alley (snikskytternes allè) rett i nabolaget i Sarajevo der han vokste opp. Slik var dagliglivet i nesten fire år mellom 6. april 1992 og 14. desember 1995. Engelsk advarsel på gateskiltet: Løp eller dø. I bakgrunnen Holiday Inn Hotel, som i forbindelse med vinter-OL i 1984 ble et annerledes innslag i et gammelt bybilde. Foto: Øystein Andersen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SARAJEVO (Dagbladet): - Jeg hører du er fra Norge. Jeg vil gjerne vise deg noe som har vært et lys i mørket for hele familien vår, og som mor har husket hver dag siden oppmuntringen kom.

Vi er på utflukt i den ene, krigsherjede fjellsiden der bob og aking fikk sine olympiske mestre i vinter-OL i 1984 i Sarajevo. Da het landet Jugoslavia.

Åtte år etter første vinter-OL i et kommunistisk land startet Bosnia-krigen. Det er den blodigste krigen i Europa etter annen verdenskrig. Og den lengste beleiringen av en storby i nyere tid.

Allerede abonnent? Logg inn

Nytt produkt!

Dagbladet Pluss, Elbil24 Pro, KK Pluss og Se og Hør Pluss i samme pakke!

PlussTotal

Mer av absolutt alt!

Dagbladet Pluss

Mer å snakke om.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.