Frode Berg tilbake i Kirkenes: - Godt å komme hjem til eget hus

Spiondømte Frode Berg (64) landet i hjembyen Kirkenes søndag kveld. Nå snakker han ut om hjemkomsten med pressen.

KIRKENES: Frode Berg er nå hjemme igjen i Kirkenes, etter et to år langt ufrivillig opphold i Russland. Han retter kritikk mot E-tjenesten, men forteller likevel at de er kommet til enighet. Foto/Video: NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

På søndag landet spiondømte Frode Berg i Kirkenes etter å ha tilbragt to år i et russisk fengsel. Nå snakker han ut med pressen om hjemkomsten.

- Det har vært hardt. Ganske spesielt også, etter å ha vært borte i to år. Det er en av årsakene til at jeg ønsket denne pressekonferanse, sier Berg, og legger til at han er glad for å være hjemme.

- Jeg legger ikke skjul på at det har vært en del krisitiske røster i forhold til det jeg har jobbet med tidligere og det jeg sto for. Så nå er jeg klar for å svare på på spørsmål når det gjelder det. Det er godt å komme hjem til eget hus, sier han.

Helsemessig skal Berg være i fysisk god form, men legger likevel til at han har litt å jobbe med «oppi her» etter påkjenningene han har vært gjennom.

Forlikt med E-tjenesten

Berg fastholder at han føler seg lurt av den norske E-tjenesten, men sier likevel at de nå er forlikt, etter møter i Oslo den siste uken.

- Dessverre går de ikke ut og beklager noe som helst offentlig, men vi har blitt enige, sier Berg.

Han sier at han i møter med både E-tjenesten og PST har informert om hva som skjedde i møter med FSB i Russland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.