Hokksund-drapet: - Siktede nekter straffskyld

Det opplyser hans utnevnte forsvarer John Christian Elden.

DRAPSSAK: En 74 år gammel mann ble lille julaften funnet skadet i Hokksund, og ble erklært død en knapp time etter å ha blitt funnet. En 59-åring er siktet for å ha drept mannen. Foto: NTB Scanpix
DRAPSSAK: En 74 år gammel mann ble lille julaften funnet skadet i Hokksund, og ble erklært død en knapp time etter å ha blitt funnet. En 59-åring er siktet for å ha drept mannen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SISTE: John Christian Elden opplyser nå til Dagbladet at han er utnevnt som forsvarer for 59-åringen som er siktet for drapet på en 74-årig mann i Hokksund, etter mannens begjæring.

Mannen ble torsdag pågrepet i Arvika i Sverige.

«Han nekter straffeskyld etter drapssiktelsen, men vil forklare seg nærmere til politiet», skriver Elden til Dagbladet.

Han forteller at han skal møte 59-åringen i Karlstad mandag.

- Har et bosted nær Karlstad

«Vi skal samme dag gjennomføre et foreløpig avhør med norsk og svensk politi, og da drøfte om han skal samtykke til å reise til Norge. Han har selv et bosted nær Karlstad som er grunnen til at han er her», skriver John Christian Elden til Dagbladet.

På Dagbladets spørsmål om hvorfor mannen til nå ikke har villet la seg utlevere, svarer Elden slik:

«Som jeg skriver: Det skal vi ta stilling til først på mandag. Han har rett og slett ikke fått kontakt med meg før idag, og den svenske advokaten rådet han klokelig til ikke å samtykke til noe som helst før vi har hatt en klientsamtale».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.