Vipers er seriemestere – slo kraftig tilbake etter fadesen sist

Vipers hadde ingen problemer med å slå Fredrikstad 33–24 – og dermed har de sikret sitt tredje strake seriegull.

Vipers kunne juble for seriegull etter å ha slått Fredrikstad 33–24 onsdag.

Fredrikstad – Vipers 24–33 (10–15)

Vipers hadde planlagt gullfest hjemme mot Storhamar forrige onsdag, men hedmarkingene spolerte den med å vinne 36–25 i Aquarama. Men i et fullsatt Kongstenhallen i Fredrikstad var det ingen tvil; Bortsett fra i åpningsminuttene var det gjestene fra Kristiansand som styrte kampen foran 1612 tilskuere.

– Jeg er veldig stolt av dette laget, sier Vilde Jonassen.

– Veldig deilig, og veldig fortjent, sier Heidi Løke etter sitt første seriegull for Vipers.

Hun var slett ikke bekymret etter stortapet for Storhamar sist.

– Absolutt ikke. Det var et arbeidsuhell, sier strek-stjerna.

Åtte strake titler

Dermed har Vipers vunnet sin åttende tittel på rad i norsk håndball. Det er bare til å ta av seg hatten for jentene fra Kristiansand.

Det som har vært spesielt denne sesongen har vært alle skadene. 16 av 20 spillere har vært ute med skade i en eller flere kamper. Foran denne kampen kom Hanna Yttereng tilbake fra skade, men symptomatisk nok måtte Tonje Refsnes kaste inn håndkleet etter smellen hun fikk i skulderen mot Rostov i helga.

Vipers sikret gull i eliteserien etter seier mot Fredrikstad onsdag kveld.

Likevel har de vunnet 20 av 21 kamper i serien.

– Det er utrolig stort at vi står her med gull. Det har nesten vært litt tragikomisk med alle skadene. Av og til har jeg ikke visst om jeg skulle le eller grine. Men de som har vært på banen har virkelig kjempet. Tenk hvor bra dette kommer til å bli når vi får fullt lag, sier Heidi Løke mens autograf- og selfiejegerne venter på hallens største stjerne.

– Hvert gull er spesielt

– Vi har virkelig kjempet og stått på. Når noen har røket ut med skader har andre tatt ansvar. Jeg synes virkelig vi har jobbet hardt for dette gullet, sier Vilde Jonassen, som har vært med på å vinne alle åtte titlene.

Løke har vunnet enda mer fra før. Men selv med en rekke gull fra EM, VM, OL, Champions League foruten norske titler fra perioden i Larvik klarer hun like fullt å verdsette seriegullet med Vipers.

– Fantastisk. Veldig gøy å vinne dette med Vipers også. Hvert gull er spesielt, sier Løke.

Spesielt denne sesongen har vært alle skadene laget har måttet kjempe mot. Hele 16 av 20 spillere i stallen har vært skadet i løpet av sesongen, og foran denne kampen fikk de tilbake Hanna Yttereng fra skade, men symptomatisk nok mistet de også Tonje Refsnes med skulderskade.

Løke ble toppscorer

Anført av et entusiastisk hjemmepublikum gikk vertene friskt ut, og tok ledelsen 3–1 før Vipers våknet. Fem raske mål sendte sørlendingene foran 6–3. Det ga den nødvendige roen, og etter hvert fikk vi se flere flotte angrep, som flyveren Marta Tomac satte etter pasning fra Linn Sulland. Vilde Jonassen var også god i første omgang med fire mål. Men grunnlaget for en god Vipers-omgang har vært lagt i forsvar. Bare 10 baklengsmål lar seg absolutt høre.

Etter pause yppet vertene seg en periode i 2. omgang, men de kom aldri nærmere enn fem mål bak. Vipers hadde i realiteten full kontroll. Vilde Jonassen fikk for eksempel sjansen som bakspiller i en periode. Det hører med til sjeldenhetene for kantspilleren.

Sunniva Andersen sto for kampens mål da hun fikk en flyverpasning fra Linn Sulland og tricket ballen elegant forbi målvakten. Heidi Løke ble kampens toppscorer med ti mål.

Siste innlegg
Vi vil gjerne høre fra deg! Send inn spørsmål og kommentarer, vi publiserer fortløpende.
  • Åge Harald Drangsholt
    04. mars 2020

Med det takker vi for følget, men du kan lese mer om heltene fra Sør utover kvelden.

De hadde full kontroll kampen gjennom. Imponerende!

Slutt: 23-34: Vi kan gratulere Vipers som seriemestere i årets eliteserie!

59: 23-34: Fredrikstad reduserer.

58: 23-34: Henriksen reduserer for Fredrikstad.

• 04. mars 2020

Storhamar-molde 27-26 ferdig

Roald Stenersen

57: 22-34: Heidi Løke scorer på straffe, og Fredrikstad har fått utvisning.

56: Hanna Yttereng får utvisning.

55: 22-33: Morais sender Vipers 11 mål foran. Nå leker de seg mot seriegull.

Vipers har tatt timeout.

54: 22-32: Vilde Jonassen ofrer seg for å unngå innkast til Fredrikstad, men i stedet får hjemmelaget tak i ballen og scorer. Merkelig mål!

53: Vilde Jonassen forsøker seg med et langskudd, men målvakt redder.

53: 21-32: Vertene reduserer. Men jeg tror vi kan fastslå at dette blir seriegull til Vipers!

52: 20-32: Dagens flotteste mål. Sulland finner Andersen med en flyver, og hun tricker ballen frekt i mål!

52: 20-31: Henriksen reduserer for hjemmelaget.

51: 19-30: June Andenæs lobber elegant i mål fra seks meter. Fredrikstad tar timeout.

51: Yurou Yang har kommet inn i Vipers-målet, og starter med å tvinge et straffekast utenfor.

48: 19-29: Heidi Løke scorer på straffe. Fredrikstad fikk også utvisning for forseelsen.

48: Carolina Morais skaffer straffe til Vipers.

47: 19-28: Heidi Løke scorer for Vipers.