Oilers slo tilbake etter svak start – knuste Narvik

Oilers lå under etter første periode. Så feide de Narvik av isen resten av kampen.

Oilers kunne juble for tre nye poeng.
  • Hans Christian Boge-Fredriksen

OILERS – NARVIK 6–2

Oilers trengte en periode for å våkne mot bunnlaget Narvik, men etter det gjorde de kort prosess og vant 6–2.

Dermed er de oppe i 110 poeng og holder liv i håpet om ny poengrekord. Da trenger de tre poeng i siste serierunde mot Lillehammer lørdag.

Det var nok en gang en tam åpning fra Oilers, uten de store farlighetene i starten til tross for at Oilers hadde mye puck i Narviks sone.

Da smalt det i stedet andre vei. Gjestene kontret, og Wade Murphy fikk mye is å boltre seg på. Han satte fart, før han klinket pucken i nettet bak Henrik Holm. 1–0 til bortelaget.

Kanskje det fikk Oilers til å våkne litt, for det tok ikke mange minutter før det suste i nettet igjen.

Kaptein Kristian Forsberg var endelig tilbake på is igjen, og viste seg frem 13 minutter ut i første periode. Daniel Rokseth smalt pucken mot mål, der Forsberg styrte pucken i krysset. En strålende måte å markere seg på i comebacket.

Det tok dog ikke lang tid før Narvik tok tilbake ledelsen. Mathias Trettenes dro på seg en to minutters utvisning, og Narvik utnyttet overtallet. Murphy la pucken på mål, og Kåre Byrkjeland styrte den inn.

Murphy noterte seg dermed for to nye poeng mot Oilers, og er nå oppe i sju denne sesongen. Det er likt med Patrick Thoresen, og bare ett poeng bak Tony Camoranesi.

Gjestene ledet 2–1 etter første periode.

I den andre perioden var det et helt annet nivå på Oilers. Hjemmelaget presset hele perioden, og Narvik hang i tauene konstant. Gjestene holdt unna, men da de fikk en mann utvist glapp det.

Oilers’ presset resulterte i at Rylan Schwartz utlignet til 2–2 etter 28 minutter. Nolan Zajac sitt skudd ble reddet, men på returen fikk Schwartz en veldig enkel oppgave med å sette pucken i det åpne nettet.

Fem minutter senere tok Oilers ledelsen for første gang i kampen. Denne gangen var det Nicolai Bryhnisveen sin tur å legge pucken på mål, og der sto Forsberg igjen. Kapteinen ga pucken en liten berøring, og fikk den forbi keeper.

Oilers fortsatte presset, og 41 små sekunder sendere smalt det igjen. I enda et overtall falt pucken til Dan Kissel, som ikke nølte. Igjen beveget nettet bak Narvik-keeper Joona Partanen seg. Oilers gikk opp til 4–2.

En fantastisk periode av Oilers kan fint oppsummeres med 27–3 i skudd. Det er ekstreme tall.

I tredje periode bruke mange minutter på å fjerne det lille håpet Narvik hadde om poeng.

Tre minutter inn i perioden fant Mathias Trettens Kissel rett foran Narvik-keeperen. Kissel gjorde ingen feil. 5–2.

Nye tre minutter senere kom Magnus Hoff helt alene mot Partanen. Han var minst like sikker som Kissel, og satte inn 6–2.

Resten av kampen ble en parademarsj for Oilers, som bare slapp til ett skudd i tredje periode.

Til slutt er det ingenting å si på at Oilers tar tre poeng her.