Slagsmålet i Lyngdal var et avtalt oppgjør mellom to personer

Politiet i Agder har konkludert med at slagsmålet utenfor Lyngdalshallen tirsdag kveld ikke var et gjengoppgjør, men et avtalt oppgjør mellom to personer.

Politiet i Agder har konkludert med at slagsmålet utenfor Lyngdalshallen tirsdag kveld ikke var et gjengoppgjør, men et avtalt oppgjør mellom to personer.

To av de åtte pågrepne ble løslatt onsdag kveld. De øvrige seks skulle i videre avhør torsdag. Ingen av de involverte blir fengslet.

– Politiet mener at den informasjonen som er innhentet gjennom etterforskningen de siste to dagene, viser at dette ikke var et gjengoppgjør, men et avtalt oppgjør mellom to personer. Det er disse to personene som utøver vold mot hverandre. Så er det ytterligere to som griper inn på ulike måter når dette utarter, sier politiadvokat Liv Versland Seland i Agder politidistrikt sent torsdag ettermiddag.

Fire personer

Det var rett før klokka 20 tirsdag at politiet fikk melding om det som skulle være et masseslagsmål med opptil 15 personer utenfor idrettshallen i sentrum av Lyngdal. Det ble opplyst at flere av de involverte var utstyrt med balltrær og kniv.

Politiet opplyser nå at de ikke har informasjon om at det er flere enn de fire personene som er fysisk involvert i hendelsen, og at det derfor ikke er riktig å kalle voldsepisoden for et masseslagsmål.

Alle løslates

Ingen av de fire som var involvert i hendelsen, vil bli fengslet.

– Påtalemyndigheten har vurdert opplysningene som er innhentet, opp mot hver enkelt siktet og funnet at vilkårene for fengsling ikke er oppfylt for noen av dem, enten fordi det ikke foreligger skjellig grunn til mistanke, eller fordi kravet til gjentakelsesfare ikke er oppfylt, sier Seland.

De siktede blir løslatt i løpet av torsdag kveld. Noen av dem får besøksforbud mot andre i saken. I tillegg ønsker politiet å sette inn andre forebyggende tiltak for å hindre at en konflikt utarter på nytt.

I løpet av etterforskningen har politiet avhørt alle de siktede og flere vitner. Det er også sikret elektroniske bevis.