Mann bekreftet død etter at fiskebåt ble meldt savnet

Det var den 50 år gamle Kristian Elvevoll fra Sørreisa i Troms som ble funnet død i vannet i Breivikfjorden utenfor Hammerfest etter et båtforlis fredag kveld.

Politiet har valgt å gå ut med navnet i samråd med mannens familie, opplyser operasjonsleder Arnt Gunnar Øvergaard i Finnmark politidistrikt lørdag ettermiddag.

Mannen og fiskebåten ble ved 20-tiden fredag meldt savnet etter at han ikke vendte tilbake fra fiske. Et omfattende søk med redningsskøyte, to helikoptre og flere fiskefartøyer ble startet i området ved Breivikfjorden utenfor Sørøya i Finnmark.

– Ved 22.15-tiden ble en mann funnet i sjøen. Han ble fløyet med et Sea King redningshelikopter inn til sykehuset i Hammerfest. Der er han bekreftet omkommet. Pårørende er varslet, opplyste redningsleder Sten Rune Nikolaisen ved Hovedredningssentralen for Nord-Norge til NTB.

Den savnede fiskebåten er ikke funnet og antas å ha gått ned.

– Statens Havarikommisjon avdeling sjøfart er varslet og vil sammen med politiet i Finnmark forsøke å finne svar på hvorfor fiskebåten forliste og mannen omkom. Det er funnet vrakrester etter forliset, men selve båten er ikke lokalisert, opplyser Øvergaard.