Disse turistveiene skal rustes opp

Nå skal veistrekninger som Hardangervidda, Aurlandsfjellet, Gaularfjellet og Sognefjellsvegen gjøres enda litt mer attraktive for turistene.

Nasjonal turistveg over Aurlandsfjellet skal få rasteplass med toalett ved Røyrnes.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Onsdag presenterte Statens vegvesen sin veiledende kunngjøring om 18 nye anlegg som skal bygges fram til 2023. Totalt er det 46 anlegg som skal bygges langt turistveiene ifølge Nasjonal Transportplan. I juni skal det holdes leverandørkonferanser med entreprenører som vil bygge de nye veiene.

Nasjonale turistveier

Anleggene er en del av prosjektet med å bygge 18 nye Nasjonale turistveger, strekninger som representerer det ypperste i kjøreopplevelser i norsk natur. De skal friste bilturister i både inn- og utland til å ta i bruk Norge som ferieland. Hele Nasjonale turistveger-prosjektet skal stå ferdig i 2023.

Strekningene det ble kunngjort anlegg for onsdag er Valdresflye, Jæren, Ryfylke, Hardangervidda, Hardanger, Aurlandsfjellet, Gaularfjellet, Sognefjellsvegen, Helgelandskysten, Lofoten og Varanger.

Kafeer og turstier

I kunngjøringen heter det at ulike strekninger skal få nye eller utbedrede kafébygg, parkering, toaletter, utsiktspunkt, turstier, rasteplasser, servicebygg, oppholdsrom og næringsbygg.

  • På Hardangervidda skal det komme et nytt hovedutsiktspunkt ved Fossetromma.
  • I Hardanger kommer det nytt toalett og ellers generell opprustning ved Tyrvefjøra.
  • På Aurlandsfjellet blir det ny rasteplass med toalett ved Røyrnes.
  • Ved Hestad kapell på Gaularfjellet blir det parkering, rasteplass og toalett, pluss at området ved Eikelandsfossen rustes opp.
  • På Sognefjellet rustes rasteplassen ved Oscarshaug opp.
Publisert: