Oslo-politiet tester utrykning til oppdrag med droner fra fredag

Oslo politidistrikt vil fra pinsen begynne å teste utrykning med droner.

Det er droner som dette politiet nå tar i bruk.

Det opplyser Oslo-politiet i en Twitter-melding. Dronene skal sendes ut på oppdrag basert på nødtelefoner og oppdrag som kommer inn til politiets operasjonssentral.

«Dronene vil fly ut til oppdrag for å avdekke informasjon som kan være nyttig for å få løst oppdraget/situasjonen», heter det.

«Hensikten med testingen er å få svar på om droner vil redusere responstid og øke situasjonsforståelse og responskvalitet, før første patrulje ankommer. Dronene skal kun benyttes til allerede pågående politioppdrag. Testingen vil gjennomføres enkelte dager og kvelder tom uke 26.

Ifølge Oslo-politiets pressesjef Unni Grøndal vil det vært mest aktuelt å bruke drone i sentrumsområdet av hovedstaden. Dronen skal styres av en pilot som sitter i tilknytning til operasjonssentralen i politihuset i Oslo.

Klokken 18.12 opplyste politiet at de hadde brukt dronen første gang, for å finne en «meget beruset mann» som hadde skallet hodet sitt i et gjerde. Dette skjedde like ved Havnelageret.

Politiet har allerede testet ut droner flere steder i landet, og ifjor høst var det utdannet 18 dronepiloter i etaten. Arbeidet har blitt koordinert gjennom et eget droneprosjekt som har vært tilknyttet politiets helikoptertjeneste i Oslo.

I april ble det skrevet politihistorie da en savnet kvinne ble funnet i live vet hjelp av en politidrone i Agder

Arbeidet med å kartlegge muligheten for dronebruk i politiarbeid ble initiert av Politidirektoratet allerede i 2013.