Eliteserien direkte: Bunnplasserte Sarpsborg 08 møter Strømsgodset

Siste innlegg
Vi vil gjerne høre fra deg! Send inn spørsmål og kommentarer, vi publiserer fortløpende.
Send inn
  • DEL
    Det er slutt! Strømsgodset vinner den dramatiske kampen i Sarpsborg, som inneholdt intet mindre enn fire straffer. Strømsgodset har dermed syv poeng og er foreløpig oppe på en tredjeplass, mens Sarpsborg 08 ligger alene i bunn med 0 poeng etter tre kamper.
  • whistle
  • 90 + 8′
    DEL
    Så får Sarpsborg den siste sjansen. Det første skuddet blir blokkert. Det andre skuddet, fra Halvorsen, går to meter over.
  • 90 + 7′
    DEL
    Strømsgodset vinner et nytt innkast, denne gang midt på banen. Ser lovende ut for bortelaget nå.
  • offside
    90 + 7Offside
    Mølvadgaard blir avblåst. Nå må Sarpsborg hive seg fremover.
  • 90 + 6′
    DEL
    Godset vinner et innkast høyt oppe i banen.
  • 90 + 6′
    DEL
    Strømsgodset er fremdeles dype, men Sarpsborg har ikke klart å opprettholde det samme trykket de hadde for noen minutter siden.
  • 90 + 5′
    DEL
    Utspark for Myhra nå. Publikum vil gjerne ha fortgang.
  • 90 + 4′
    DEL
    Soltvedt i god innleggsposisjon, men Strømsgodset får klarert.
  • corner
    90 + 3Hjørnespark
    Hjørnesparket ender ikke i noe.
  • shoton
    90 + 3
    Thomassen skyter fra 30 meter. Via en Godset-spiller og ut til et hjørnespark.
  • 90 + 2′
    DEL
    Salvesen kjemper seg nesten til en god skuddposisjon, men kommer litt for skrått. Godset holder ballen nede i hjørnet.
  • 90 + 1′
    DEL
    Mølvadgaard vinner et innkast. Strømsgodset bruker god tid nå, naturligvis.
  • 90 + 1′
    DEL
    Det er lagt til åtte (!) minutter.
  • 89′
    DEL
    Mølvadgaard drøyer nede ved hjørneflagget. Tjener 20 sekunder der nede.
  • 88′
    DEL
    Strømsgodset får den første ballen unna, og så roter Alexander Jakobsen ballen over dødlinja.
  • 88′

Niklas Gunnarsson

• 84′
    DEL
    Mos bryster den i stolpen! Strand Larsen vinner den første duellen, og ballen går inn i brystet til Mos. Han setter den i stolpen fra tre meters hold. Ble vel mer truffet av ballen enn motsatt.
  • 84′
    DEL
    Strand Larsen kommer seg til linja og fyrer inn. Myhra må gi til hjørnespark.
  • 83′
    DEL
    Strømsgodset har blitt veldig lave nå.
  • 82′
    DEL
    Ny god mulighet. Mos er først på et innlegg, men får ikke styrt den nok mot mål og den triller ut til utspark.
  • 81′
    DEL
    Ballen går ut i returrom. Der lurer Thomassen med et kjempeskudd. Myhra får akkurat slått den over!
  • 80′
    DEL
    Jack klarerer ut til et hjørnespark.
  • 80′
    DEL
    Strand Larsen blir felt av Jack midt på Strømsgodsets banehalvdel.
  • 80′
    DEL
    Da har vi altså hatt fire straffespark i denne kampen! Tre av dem har også endt i scoring.
  • 79′
    DEL
    Myhra er etter den, men den er såpass lav at den lurer seg inn.
  • goalpenalty
    79Sarpsborg 08 scorer på straffe!

Sarpsborg 08 2 - 3 Strømsgodset

Mål: Mustafa Abdellaoue

• 79′
    DEL
    Ny straffe! Soltvedt legger inn, og den treffer Fosnæss Hanssen. I hånda, mener Hobber Nilsen.
  • penaltyawarded
    78Straffe til Sarpsborg 08
  • whistle
    78
    Gunnarsson lager et nytt frispark, midt på banen. Han lever farlig. nå.
  • shoton
    77
    Innbytter Jakobsen med en herlig skuddfinte, og han fyrer av fra skrått hold. Går høyt over.
  • 76′
    DEL
    Gunnarsson er veldig heldig som ikke får rødt kort! Holder igjen Mos, men Hobber Nilsen nøyer seg med å gi et frispark.

Moses Dramwi Mawa

• 71′
    DEL
    Sarpsborg har også to bytter på gang, Soltvedt og Strand Larsen.
  • 70′
    DEL
    Stengel og Mølvadgaard gjøres klar på benken til bortelaget.
  • 70′
    DEL
    Tokstad ligger nede. Ser ut som en krampe.
  • whistle
    69
    Mawa i ferd med å løpe seg alene gjennom, men han blir, korrekt, avblåst, for holding av Horn.
  • 68′
    DEL
    Ofkir legger strålende inn. Horn løper seg fri fra oppasseren går opp på seks meter. Headingen er kraftig, men Myhra får slengt ut en hånd. Gunnarsson får akkurat returen unna foran beina til Mos. Nesten for hjemmelaget!
  • corner
    67Hjørnespark
    Blir ikke noe farlig ut av hjørnesparket.
  • 66′
    DEL
    Frisparket slås inn i feltet, og Strømsgodset får headet ut til et hjørnespark.
  • yellow
    66Gult kort!

Ari Leifsson - Strømsgodset

River ned Mos. Soleklart.
  • 65′
    DEL
    Fint innlegg inn mot Mos. Han står nesten helt alene på 6-7 meter, men han bommer litt på ballen og den sklir godt utenfor.
  • 61′
    DEL
    Gunnarsson tilbake på beina igjen. Fikk seg en god trøkk der, med en ball rett i hodet.
    60Spillerbytte - Sarpsborg 08

Alexander Jakobsen

Sulayman Bojang

• injury
    59
    Gunnarsson ligger nede. Ser ut som om han fikk lufta slått ut av seg.
  • shoton
    58
    Ofkir kommer i en god skuddposisjon og skyter fra 18 meter. Myhra redder, men må gi retur. Strømsgodset er først på den og får klarert.

Mål: Johan Hove

Men der forsvant kanskje håpet igjen? Salétros mister ballen til Jack, som spiller fri Mawa. Han finner Salvesen på løp inn i boksen, som kommer litt for tett på Mitov Nilsson. Returen havner ut på 16 meter, og der dukker Hove opp og skyter den kontrollert i mål. Mål nummer to for sesongen!
  • 54′
    DEL
    Det var også Sarpsborg 08s første mål i Eliteserien denne sesongen. Det tok altså 232 minutter.
  • 53′
    DEL
    Da er det kamp igjen!
    52Mål for Sarpsborg 08!

Sarpsborg 08 1 - 2 Strømsgodset

Målgivende: Ole Jørgen Halvorsen

Etter mye klabb og babb foran målet til Strømsgodset, kommer Halvorsen ned til linja og legger den ut i feltet. Der er Mos og får reagert tidsnok til å heade den inn i det nærmest åpne målet.
  • yellow
    49Gult kort!

Bjørn Inge Utvik - Sarpsborg 08

Noterer for øvrig at Bjørn Inge Utvik fikk et gult kort i forbindelse med Strømsgodsets andre straffespark.
  • 46′
    DEL
    Nesten 0-3 rett ut fra start! Tokstad drar seg lekkert gjennom og fra spiss vinkel knaller han til. I stolpen!
  • 46′
    DEL
    Da er vi i gang igjen. Kan Sarpsborg slå tilbake?
  • whistle
    2. omgang
  • DEL
    Da var det pause, og det var en begivenhetsrik første omgang med hele tre (!) straffer. Den første kom etter 12 minutter, men hjemmelagets Ole Jørgen Halvorsen klarte ikke å overliste Viljar Myhra med en ganske svak straffe. Så fikk Strømsgodset to straffer med tre minutters mellomrom, etter 30 og 33 minutter. Begge to ble sikkert satt i mål av kaptein Mikkel Maigaard, og dermed leder bortelaget med to mål til pause.
  • whistle
    Pause
  • 45 + 2′
    DEL
    Leifsson prøver å legge inn, men bommer på ballen.
  • 45 + 2′
    DEL
    Frisparket heades unna.
  • whistle
    45 + 1
    Næss feller Tokstad. God innleggsposisjon, ved siden av 16-meteren.
  • 45 + 1′
    DEL
    Lagt til to minutter.
  • 45′
    DEL
    Halvorsen løfter inn i boksen, men Myhra plukker enkelt.
  • injury
    43
    Mawa har fått seg en liten smell, men jogger seg i gang igjen.
  • shoton
    42
    Salvesen skyter fra omtrent samme posisjon som da han skjøt opp i armen til Utvik. Denne gang treffer han ikke like godt, og den går høyt over.
  • shoton
    41
    Halvorsen legger inn. Den går like over Mos, og bakfra kommer Thomassen. Men kapteinen får ikke et skikkelig treff på ballen, og den spretter rolig inn til Myhra.
  • shoton
    40
    Ofkir vender innover og skyter fra 20 meter. Bra trøkk i den, men Myhra redder greit.
  • whistle
    38
    Mos rives ned av Leifsson midt på banen.
  • 38′
    DEL
    Myhra ute på en liten tur i feltet, men Sarpsborg får ikke utnyttet det.
  • 36′
    DEL
    Salvesen plukker opp en løs ball, glir enkelt forbi Horn og skaffer et hjørnespark.
  • corner
    35Hjørnespark
    Myhra plukker den enkelt.
  • 35′
    DEL
    Sarpsborg får et hjørnespark.
  • 34′
    DEL
    Maks uttelling for Strømsgodset så langt, etter at Sarpsborg 08 altså først bommet på et straffespark. Nå skal det bli vanskelig for hjemmelaget, som altså lå nederst i Eliteserien, som det eneste laget med 0 poeng, foran dagens kamp.
    33Strømsgodset scorer på straffe!

Sarpsborg 08 0 - 2 Strømsgodset

Mål: Mikkel Maigaard

Setter den akkurat samme sted. Mitov Nilsson går feil vei.
  • 32′
    DEL
    Mawa spilles fri i bakrom. Legger den bak til Salvesen, som skyter mot mål. Den blir blokkert av Utvik - med hendene, mener Hobber Nilsen. Kan diskuteres!
    32Straffe til Strømsgodset
  • shoton
    31
    Næss fyrer av fra 30 meter. Godt treff, men rett på Myhra.
  • 31′
    DEL
    Dansken setter den kontant ned til venstre. Mitov Nilsson er etter den, men rekker ikke bort i hjørnet.
    30Strømsgodset scorer på straffe!

Sarpsborg 08 0 - 1 Strømsgodset

• 30′
    DEL
    Klar den, etter en klønete felling av Ofkir.
    29Straffe til Strømsgodset
  • 29′
    DEL
    Kjempesjanse! Etter mye klabb og babb skyter Salvesen fra fem meter, men keeper redder.
  • whistle
    28
    Næss river ned Salvesen. God innleggsposisjon.
  • 28′
    DEL
    Næss avanserer fra egen banehalvdel til 16-meteren. Innlegget finner ingen lagkamerater.
  • 27′
    DEL
    Halvorsen kriger godt i en duell med Mickelson, og finner etter hvert Mos. Han slår hardt inn foran mål, men Ofkir rekker akkurat ikke den.
  • 24′
    DEL
    Vannpause for spillerne.
  • 24′
    DEL
    Det skulle altså ha vært et hjørnespark, men det ble ikke dømt.
  • 24′
    DEL
    Ofkir driver godt fremover og kommer seg inn i boksen. Skyter fra ti meter, men Myhra får en hånd på den og dyttet den forbi stanga.
  • 22′
    DEL
    Strømsgodset har hevet seg de siste minuttene etter en dårlig start.
  • corner
    21Hjørnespark
    Fosnæss Hanssen kommer først på den, men får ikke styrt headingen mot mål.
  • 20′
    DEL
    Maigaard skyter, via muren, og like utenfor. Hjørnespark.
  • whistle
    20
    Thomassen feller Salvesen. Rundt 25 meter fra mål, litt ut mot siden.
  • 19′
    DEL
    Mickelson kommer fint fremover, og legger til Maigaard. Dansken skyter fra 20 meter, men rett i blokka.
  • 17′
    DEL
    Viljar Myhra glipper et ufarlig innlegg. Får akkurat tak i den i tide.
  • 15′
    DEL
    Fin flikk av Mos og Thomassen skyter fra spiss vinkel på halvspretten. Går like utenfor.
  • 14′
    DEL
    Halvorsen med et fint raid. Leifsson får taklet ut til et innkast.
  • 13′
    DEL
    Ole Jørgen Halvorsen med en fryktelig straffe! Løst og midt på keeper. Strømsgodset får også klarert.
  • penaltymissed
    12Sarpsborg 08 bommer på straffe!
  • 12′
    DEL
    Mos rives ned av Gunnarsson. Ser helt grei ut den.
    12Straffe til Sarpsborg 08
  • 10′
    DEL
    Mickelson kaster langt mot Mawa, men Utvik kommer seg foran og skjermer den ut til utspark.
  • 9′
    DEL
    Sarpsborg 08 har startet kampen best.
  • 9′
    DEL
    Frisparket tas kort. Ballen slås lavt inn mot Salétros, men han får ikke skikkelig klem på avslutningen. Spretter ut igjen, og Sarpsborg får til en ny avslutning, men den går utenfor.
  • whistle
    8
    Nytt frispark, og denne gang i god posisjon. Mos rives ned av Gunnarsson like utenfor hjørnet av 16-meteren.
  • whistle
    6
    Mawa går i ryggen på Bojang. Klart frispark.
  • 6′
    DEL
    Næss er tilbake på banen igjen.
  • 6′
    DEL
    Spillet pågår mens Næss lappes sammen. Strømsgodset triller ball, men Maigaard slår pasningen mot Mawa litt for hardt og den går ut til utspark.
  • injury
    4
    Næss fikk et solid kutt i duellen med Salvesen. Må ut for å få stoppet blødningen.
  • whistle
    3
    Salvesen sterk med mann i rygg. Får til slutt et frispark også.
  • 2′
    DEL
    Sarpsborg kommer i en strålende innleggposisjon allerede etter 50 sekunder, men får ikke utnyttet situasjonen.
  • whistle
    1. omgang
  • whistle
    Kampen har startet
  • DEL
    Sarpsborg 08 er nå det eneste laget i Eliteserien med 0 poeng. Kommer det første (eller tre) i dag?
  • DEL
    Lagene er på vei ut.
  • DEL
    For Sarpsborg er det to bytter på midten, Bojang og Vetti inn for Ødegaard og Lindseth, og spissbytte, Mos for Strand Larsen.
  • DEL
    Hove har dermed fått fornyet tillit på midtbanen etter vinnermålet mot Odd i forrige serierunde. Stengel tilbake på benken etter å ha vært utenfor troppen på grunn av skade mot Odd. Strømsgodset bytter ellers begge sidebackene (Vilsvik og Parr får hvile).
  • DEL
    Strømsgodset har disse syv på benken: Morten Sætra, Herman Stengel, Marcus Mølvadgaard, Halldor Stenevik, Janis Ikaunieks, Sebastian Pop og Kreshnik Krasniqi.
  • DEL
    Sarpsborg 08 har følgende spillere på benken: Aslak Falch, Magnar Ødegård, Jørgen Strand Larsen, Jonathan Lindseth, Joachim Soltvedt, Ismaila Coulibaly og Alexander Jacobsen.
  • DEL
    Strømsgodset (4-3-3): Viljar Myhra-Nick Mickelson, Niklas Gunnarsson, Ari Leifsson, Sondre Fosnæss Hanssen-Johan Hove, Ipalibo Jack, Mikkel Maigaard, Kristoffer Tokstad, Lars-Jørgen Salvesen, Moses Mawa.